Matchrapport: Gefle IF – Carlstad United 0-3 (0-2)

Plats: Gavlevallen

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Ranera, Engberg, Rojas, Fernandes

Sammandrag

Första halvlek

Gefle såg från start inspirerade ut att föra spelet och började matchen med mest bollinnehav och högt presspel. Carlstad fick i sin tur försvara lågt.

Gefles spelövertag resulterade i ett par farliga chanser när bland annat Rojas hade ett bra skottläge i minut 14 efter en passning av Ranera. I minut 19 fick Ranera ett bra läge i boxen att göra mål men där en Carlstadförsvarare lyckades täcka ut bollen.

Efter 20 minuter så började Carlstad ta sig in i matchen spelmässigt och hade ett farligt läge i den 22 minuten genom ett skott från Erik Nilsson som dock McGuire kunde rädda.

Gefle tvingades till ett tidigt byte i minut 29 då Ejerblad gick in istället för Isac Rojas som tvingats kliva av.

I minut 30 gjorde Carlstad 0-1 efter att Bbakka bröt sig in i straffområdet och hittade fram till McNeil som från nära håll lade in bollen.

Gefle fick en liten adrenalinkick efter baklängesmålet och Engberg frampassad av Ranera var mycket nära att kvittera i minut 33 efter ett hårt skott högt mot det högra hörnet som räddades genom en akrobatisk prestation av målvakten.

Carlstad tog tillbaka matchgreppet igen och i den 38e minuten så höll sig Bbakka framme när McGuire ramlade i ett farligt läge vilket gjorde att Bbakka kunde rulla in bollen hela vägen in i mål. 0-2 var ett faktum och det stod sig till pausvilan.

Andra halvlek

I början av andra halvlek så höll Carlstad fortfarande i taktpinnen och fortsatte styra tempot i matchbilden.

0-3 Var ett faktum när Oscar Danielsson slog ett farligt inlägg från vänster som gick hela vägen in i mål efter att Gefleförsvaret inte kunde rensa bort bollen.

Gefle såg utmattade ut och det aggressiva presspelet som var i början av matchen hade troligtvis bidragit till att tömma spelarna på energi och Carlstad ägde spelet mest medans Geflespelarna fick fortsätta jaga mycket boll.

I minut 63 och 73 gjordes Gefles andra och tredje byte när Mattsson och Kalabane byttes in istället för Ranera och Engberg för att försöka få in ny energi i laget.

I minut 86 hade Carlstad ett bra läge att göra mål när Claes Nyman kom fri mot McGuire men där Nyman sköt bollen på McGuires fot och ut till en resultatlös hörna

I slutet av matchen så försökte Gefle skapa någon typ av forcering men Carlstads försvar var mycket tight och Gefle hade väldigt svårt att komma till några avslut i andra halvlek.

Gefle fick ett farligt läge i minut 93 att reducera när Mattsson ordnade en frispark till Sandlund precis på straffområdesgränsen men som Sandlund sköt strax över målet. Det var det sista som hände i matchen.

Matchen slutade 0-3

Målskyttar

30’ McNeil 0-1

38’ Bbakka 0-2

51’ Danielsson 0-3

Gula kort Gefle IF:

20’ Fernandes

27’ Norén

Byten Gefle IF

29’ Rojas ut, Ejerblad in

63’ Ranera ut, Mattsson in

73’ Engberg ut, Kalabane in