Matchrapport: Gefle IF – Boden 3-0 (1-0)

Domare: Suhel Youssef

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Ranera, Engberg, Tanda, Fernandes

Sammandrag

Första halvlek

Gefle var denna dag motiverade att studsa tillbaka från veckans 0-3 förlust och tog tidigt tag i matchbilden som det bollförande laget.

I inledningen så tog sig Gefle till ett dussin chanser att göra mål på genom bland annat skott av Fernandes, Haaranen, Tanda men där inget av lägena gav något resultat.

I minut 18 kom matchens första gula kort till Kevin Persson efter regelbrott.

Gefle fortsatte skapa chanser och i minut 20 och 23 hade Haaranen, Tanda och Fernandes farliga skottförsök men lyckades inte överlista Bodens målvakt.

1-0 till Gefle var ett faktum i minut 28 när Grace Tanda placerade in bollen från mitten av boxen efter att Nilsson sköt ett skott i den bortre stolpen som lämnade en retur.

Gefle blev lite mer avvaktande efter målet och Boden försökte i sin tur jaga en kvittering innan paus. Boden fick till ett skott genom Jack Green som gick över målet och ställningen i paus stannade vid 1-0.

Andra halvlek

Gefle var det bättre laget så här långt och 1-0 ledningen var inte orättvist. I andra halvlek så fortsatte man föra spelet.

Det första farliga läget i den andra halvleken kom när Fernandes revs ner och skapade ett frisparksläge där Sandlund sköt ett skott som målvakten kunde rädda.

Boden stack upp några gånger och hade ett par vassa lägen i matchen bland annat när Felix Gustavsson nådde högst på en hörna där McGuire i Geflemålet fick göra en fin räddning.

Bengtsson valde i minut 73, 77 och 83 att göra Gefles byten när Fernandes, Nilsson och Ranera gick ut till förmån för Berggren, Mattsson och Ejerblad för att få in ny energi och fräscha ben.

I minut 77 åkte en ivrig Berggren på ett gult kort efter osjyst spel.

Boden fortsatte med sitt försök till kvittering och i minut 81 där Jesus Ibarra var nära att nicka in 1-1, men McGuire gjorde en bra räddning.

2-0 kom i minut 83 genom Grace Tanda efter en frispark slagen av Sandlund. Vilket var ett skönt mål för Gefle att göra och samtidigt ett tungt mål för Boden att släppa in.

3-0 var ett faktum i minut 90+ efter att Grace Tanda blev fri mot målvakten och placerade in bollen i nätmaskorna.

Denna dag var en bra dag för Gefle och särskilt Grace Tanda som stod för alla målen i matchen som idag slutade med en 3-0 hemmavinst för Gefle som inte kan ses som annat än en välförtjänt seger sett till antal målchanser.

Målskyttar

28’ Tanda

83’ Tanda

89’ Tanda

Gula kort Gefle IF:

18’ Persson

77’ Berggren

Byten Gefle IF

73’ Fernandes ut, Berggren in

77’ Nilsson ut, Mattsson in

83’ Ranera ut, Ejerblad