Matchrapport: Gefle IF – BK Forward 1-0 (0-0)

Matchrapport: Gefle IFBK Forward 1-0 (0-0)

Domare: Henrik Molin

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Norén, Kalabane, Persson, Nilsson, Ranera, Haaranen, Sandlund, Mårtensson Almevid, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Matchen började avvaktande med två lag som var noga med att hålla försvarssituationerna, vilket var förståeligt då denna match var mycket viktig att inte förlora för båda lagen.

Det första skottet i matchen kom i den första spelminuten närMcGuire fick göra en räddning då gästerna hade ett avslut på mål genom Adam Molin som tryckte till strax utanför boxen.

Gefle svarade upp direkt efter med att vara nära att näta på en hörnsituation efter skott från nära håll men där Kraus var på rätt ställe.

Efter 10 minuter så nickade Rojas bollen tätt över målet efter ett fint inlägg av Nilsson från högerkanten.

Gefle tog över spelet mer och mer men matchbilden var fortsatt avvaktande och tempot i matchen sjönk ju längre halvleken led.

Tanda och Sandlund hade ett varsitt långskott i mitten av andra halvlek men inget av dessa behövde BK Forwards målvakt Kraus ingripa på.

Den farligaste chansen i första halvlek skapade Sandlund i minut 43 när han på en frispark svepte in ett välplacerat inlägg till en framstormad Tanda som dock sköt bollen hårt över målet.

Resultatet var 0-0 efter en avvaktande halvlek.

Andra halvlek

Marcus Bengtsson valde tidigt i andra halvlek att byta in Mattsson mot Mårtensson Almevid för att få in mer fart på vänsterkanten.

Bytet gav effekt och Gefle började efter detta skapa flera chanser där bland annat Mattsson själv och Rojas hade två skott på mål från farliga lägen.

MÅL!!! 1-0 (64’) I mitten av andra halvlek så fick Gefle en kontring där den inbytte Mattsson assisterade till Rojas som precis på straffområdesgränsen placerade in bollen i det vänstra krysset vilket betydde 1-0 till hemmalaget!

Efter målet så bestämde sig Marcus Bengtsson sig för att byta in Persson och Fernandes mot Nilsson och Rojas för att stänga ner mer bakåt och kunna hota ännu mer i kontringsspelet.

BK forward ville framåt i slutet men kom inte till några tillräckligt vassa lägen för att kunna hota Gefles stabila försvarsspel. Istället var det Gefle som hade de vassaste lägena i slutet av matchen när bland annat Fernandes fick ett friläge men inte lyckades få in bollen och när Tanda sköt ett skott utanför från ett bra läge i boxen.

Gästerna hade en möjlighet på tilläggstid när Zetterström sköt ett hårt skott utifrån som strök den bortre stolpen. Men närmare än så kom inte BK Forward och Gefle kunde efter en hård arbetsinsats ta 3 poäng och sin femte seger i ligan.