Matchrapport: Gefle IF - Bele Barkarby 0-1 (0-0)
2019-05-19

Trots flertalet heta chanser lyckades Gefle inte få in bollen i lördagens match mot Bele Barkarby. Istället lyckades gästerna kontra in en boll i slutminuterna och därmed resa hem med 3 pinnar i bagaget.

Gefle tog inledningsvis kommandot i matchen och skapade redan efter 2 minuter en het situation när Emelie Bernhardsson bröt sig igenom, en situation som dock inte kom att resultera i något mål. Gefle fortsatte sedan att ösa på framåt och skapade en hel del heta målchanser under matchens inledande 20 minuter, där anfallsduon Ida Pettersson och Emelie Bernhardsson var de som kom närmast.

Första halvlekens klart hetaste målchans kom i slutminuterna då Bernhardsson kom fri med Beles Olivia Waller i målet , men avslutet gick strax utanför och halvleken slutade därmed 0-0.

I den andra halvleken fortsatte GIF-damerna att skapa lägen till följd av deras fina kombinationsspel. Efter en vacker genomskärare av Karin Weinacht fick Ida Pettersson ytterligare en chans att spräcka nollan i matchen, men Beles målvakt gjorde en bra benparad och Gefles jakt på 1-0 fortsatte.

Samma duo skapade i minut 77 halvlekens kanske hetaste läge då Weinacht sköt i ribban och Pettersson sånär kunde stöta in returen - men istället för 1-0 till Gefle kunde Bele Barkarby gå till omställning och sätta dit 0-1. Som också blev matchens slutresultat då Gefle inte lyckades forcera in någon kvittering i slutminuterna.

Ett snöpligt resultat för Gefle som onekligen var laget som skapade flest målchanser i matchen.

Härnäst väntar DM-semifinal mot Sandvikens IF, onsdag 22 maj klockan 19:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses då!

Gefle IF - Bele Barkarby 0-1 (0-0)

0-1 Sanna Norlander 79´