Dagens matchvärd: Gefleborgs Flyttservice

Startuppställning Gefle IF: Albin Lorenz, Linus Sahlin, Kevin Persson, Theodor Hansemon, Nils Nilsson, Amadou Kalabane, Erik Granat, Albin Lohikangas, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Målskyttar Gefle: Linus Sahlin (23’), Isac Lidberg (45+1’)

Hörnor: 13-2

Varningar: 1-1

Sammanfattning

Första halvlek

Från start av matchen så ville Gefle styra matchtempot med bollinnehav medans Assyriska satsade på att backa hem med lågt försvarsspel.

Den första riktiga farligheten kom på en frispark med 13 minuter spelade när Granats passning nådde Englund mitt framför mål men som inte lyckades överlista målvakten med sin bredsida.

1-0 (23’) En långboll från Kevin Persson damp ner vid Linus Sahlin vid den bortre stolpen som tog ett steg i sidled och lossade en kraftfullt slägga rakt i mål.

Efter Gefles mål så hade Assyriska en bra period där man spelade sig igenom Gefles lagdelar och inte var längre ifrån en kvittering än en ribbträff. Hemmalaget lyckades efter ett tag återerövra taktpinnen.

2-0 (45+1’) På tilläggstid gjorde Gefle det andra målet i matchen i ett fartfyllt anfall genom Isac Lidberg som befann sig på rätt yta i boxen när Pontus Jonsson tryckte sig förbi sin gubbe och lade in bollen snett inåt bakåt.

Ställningen var 2-0 i paus.

Andra halvlek

Öppningen av den andra halvleken var aningen mer avvaktande med ett Gefle som rullade runt bollen och försvarade sin ledning medans Assyriska försökte komma framåt men hade svårt att ta sig igenom Gefles mittfält.

Gefle hade en bra möjlighet att utöka ledningen i minut 67 när Pontus Jonsson tog sig loss i straffområdet och sköt bollen strax utanför den bortre stolpen.

Bortalaget kom inte närmare kontakt i matchen än ett skott på tilläggstid från snäv vinkel, men debutanten Albin Lorenz gjorde sitt jobb i målet och räddade skottet som gick mitt på.

Totalt sett så ägde Gefle bollen och taktpinnen i stora delar av matchen hade fler målchanser än Assyriska.

Slutresultatet blev 2-0.

Matchens lirare och debutant, Albin Lorenz!