Matchrapport: Gefle IF – Akropolis 2-0 (0-0)
Datum och tid: 2019-02-17, kl 15:00
Plats: Gavlevallen

Startuppställning Gefle IF:Lindkvist, Ejerblad, Kalabane, Engberg, Lohikangas, Persson, Sandlund, Rojas, Tanda, Fernandes, Mårtensson Almevid

Sammanfattning:

I första halvlek började Gefle med att visa upp en aggressiv press både med och utan boll och mycket tack vare Fernandes hårda arbete på topp. Gefle pressade Akropolisförsvararna hårt och satsade på att få äga boll så mycket som möjligt. Detta gjorde även att när Akropolis väl gick fram med bollen i planen så fick Gefle en hel del farliga kontringar. Gefle fick fokusera på att försvara djupt mer och mer i slutet av första halvlek men båda lagens försvar var tighta och släppte inte igenom något mål i första halvlek.

0-0 var resultatet efter första halvlek.

Andra halvlek började precis som första halvlek slutade, att Akropolis hade mycket bollinnehav och att Gefle mest fick jaga boll. Akropolis försöker trycka igenom Gefles försvar men lyckades inte komma till några speciellt klara lägen.

Efter halva andra halvlek så tar Gefle tillbaka greppet av matchbilden igen och börjar rulla runt bollen och lyckas skapa några lägen. Gefle fortsatte att pressa sig till ett bra läge och i den 89 minuten så kom tillslut 1-0 efter mål från nära håll av Nils Nilsson.

En minut senare så kommer också 2-0 efter ett skott utanför straffområdet av Jacob Ejerblad.

Första halvlek

8´ Gefle får frispark i farligt läge. Skottet skjuts i muren.

9´ Grace Tanda får på en nick som går på mål. Målvakten räddar.

12´ Farlig kontring för Gefle. Julio vinner bollen högt upp och får på ett skott mitt på målvakten utifrån.

13´ Skott av Akropolis som tar i en Geflespelare och går över.

28´ Lohikangas bryter bollen på vänsterkanten och skapar en farlig kontring. Den resulterar i en frispark för Gefle som sedan blir resultatlös.

33´ Grace Tanda tar ner en långboll på mittplan och slår en djupledsboll via marken till Julio Fernandes till vänster som med hög fart skjuter den lågt i vänstra hörnet, men målvakten är med på noterna.

Andra halvlek

60´ En Geflespelare får ett farligt läge i boxen och skjuter ett skott som blockeras.

75´ Akropolis får en farlig frispark utanför straffområdet. Skottet skjuts på en täckande Geflefot i målområdet.

80´ En Geflespelare slår ett inlägg in till boxen som nickas över.

84´ Gefle får ett farligt läge och ett skott skjuts lågt och hårt mot den högra stolpen. Men Akropolis målvakt lyckas ta bollen.

88´ Gefle får en skottchans vid straffområdesgränsen och skjuter utanför.

89´ 1-0 MÅL GEFLE! Nils Nilsson slår in 1-0 från nära håll efter att Gefle tryckt på för ett ledningsmål.

90´ 2-0 MÅL GEFLE! Jacob Ejerblad får bollen på högerkanten och tar sig in i banan och skjuter ett    skott i mål efter att ha dribblar förbi två Akropolisspelare.

Av: Markus Löf