Matchrapport: Enköpings SK - Gefle IF FF
2018-04-28

Sju mål och sex olika målskyttar - GIF-damerna hade verkligen ställt in siktet denna lördagseftermiddag och kunde med utklassningssiffror segra för tredje matchen i följd.

Gefle hade en tuff inledning av matchen och hade väldigt svårt att ta sig ur Enköpings höga press. Gefle lyckades dock hålla undan i denna tunga period och kunde jämna ut spelet efter dryga kvarten spelad. Den första halvleken såg länge ut att bli mållös, men efter en otroligt stark avslutning med tre mål på 10 minuter kunde ett effektivt Gefle gå till halvtidsvila i ledning med hela 0-3.

"Vi hade maxutdelning kan man säga" - huvudtränaren Tomas Axlund om 0-3 ledningen i paus.

Med stort självförtroende och en betryggande tremålsledning i ryggen visade sig GIF-damerna från sin bästa sida i den andra halvleken. De visade upp ett varierat spel och gjorde mål på flera olika sätt genom en rad olika spelare. Andra halvleken vann Gefle tillslut med 1-4 vilket alltså gav slutresultatet 1-7 och den tredje raka segern för nykomlingen i div 1 norra Svealand.

"Jag är otroligt nöjd med matchen och starten av säsongen" säger en glad Tomas Axlund i bussen påväg hem till Gävle.

Extra beröm till tvåmålsskytten Elin Bälin, Wilma Ullström och samtliga inhoppare.

Nästa match spelas lördag den 5 maj kl.14.00 hemma på Gavlevallen mot serieledarna Bollstanäs SK i något som kan kallas för en tidig seriefinal. Hoppas vi ses!

Enköpings SK - Gefle IF 1-7 (0-3)

0-1 Elin Bälin min 35'

0-2 Clara Engstrand min 42'

0-3 Mathilda Henriksson min 45'

0-4 Elin Bälin min 50'

0-5 Lina Bälin min 60'

1-5 Cheyenne Spade min 75'

1-6 Wilma Gavlén min 81'