Matchrapport: Sollentuna FF Gefle IF 0-1 (0-0)

Domare: Andreas Johansson
Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Sandlund, Kalabane, Ranera, Engberg, Alhassan, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

I en match som betydde mycket för båda lagen i jakt på att slippa kvala för att hålla sig kvar i Division 1 Norra så var det naturligt att matchbilden började avvaktande med två lag som var extremt fokuserade i försvarsspelet.

Gefle ägde mer boll och var mer aggressiva än Sollentuna och visade efter ett tag mer vilja att gå framåt än Sollentuna, och det var tydligt att hemmaspelarna hade instruerats att gå för ett oavgjort resultat så länge Gefle inte gjorde mål.

Ju längre halvleken led desto mer pressat blev Sollentuna. Men det rätta läget för att spräcka nollan inför pausvilan kom aldrig och resultatet var 0-0 i paus.

Andra halvlek

Gefle fortsatte på den inslagna vägen och försökte mala på framåt. Efter cirka fem minuter in i den andra halvleken så var Gefle ytterst nära att hitta in bollen i mål efter att bollen studsat runt i straffområdet, men Sollentuna lyckades rensa undan.

0-1 Gefle IF (56´) Tillslut så fick Gefle hål på Sollentuna när Frej Engberg slog ett inlägg från vänster till Ibrahim Alhassan som sedan nickskarvade bollen till kapten Sebastian Sandlund som tog ner bollen och skickade in den med halvvolley i mål från långt håll!

Sollentunas matchplan gick i stöpet och de tvingades satsa mer offensivt direkt efter Gefles mål. I minut 62 hade hemmalaget en bra möjlighet att kvittera med ett skottläge mitt i boxen, men skottet seglade högt över.

Gefle var mycket fokuserade i försvaret och Sollentuna hade svårt att ta sig förbi första-pressen. Men de gjorde ett försök till att få till en slutforcering för att kunna få in ett mål.

Tränaren Marcus Bengtsson agerade och bytte in Fernandes och Haaranen för att få in mer löpenergi.

Stämningen blev stökigt i slutet av matchen efter att Sollentunaspelarna var frustrerade och upplevde att Gefle drog ut på tiden i alla frekvenser. Tillslut så rann bägaren över för Sollentunas lagkapten Alexander Seger som blev utvisad efter en mycket vårdslös tackling på Grace Tanda med bara några sekunder kvar.

Slutresultatet blev 0-1 till Gefle som lyckades skydda sin ledning och säkrade därmed kontraktet i Division 1 Norra.