Matchrapport: Rynninge IK – Gefle IF 0-1 (0-0)

Domare: Henrik Molin
Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Kalabane, Norén, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Ranera, Lohikangas, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle såg vassa ut i början av matchen genom att visa upp en god kämparvilja och en strävan om att äga bollen.

Båda lagen hade ett par halvchanser i den första delen av matchen men den största chansen hittills i matchen kom efter ungefär trettio minuter när Grace Tanda kom fri mot målet men sköt bollen tätt utanför målet.

Gefle fortsatte vara det snäppet bättre laget igenom första halvleken men skotten från båda lagen var inte kliniska nog för att kunna ha något lag i ledning i den första halvleken.

Ställningen var 0-0 efter 45 minuter.

Andra halvlek

I inledningen av den andra halvleken så märktes det att spelarna var nervösa eftersom att matchen betydde oerhört mycket för båda lagen som inför matchen låg väldigt nära varandra i tabellen. Detta medförde att spelet blev böljande med chanser åt båda hållen.

Andra halvleks första stora chans fick Grace Tanda men bollen nickades mitt på målvakten från nära håll efter inlägg av Sandlund.

Cirka tio minuter efter så fick Rynninge en bra möjlighet att göra mål på ett friläge men skottet räddades där av McGuire som höll huvudet kallt i den situationen.

Med tjugo minuter kvar av matchen så kändes det som att ett mål hängde i luften för båda lagen. Gefle fick en strålande chans att göra matchens första mål på en kontring i minut 73 efter att Grace Tanda kom fri mot målvakten men skottet rullade mot stolpen och sedan ut till en inspark.

MÅL 0-1 Gefle IF (74´) Grace Tanda lyckades revanschera sig efter den tidigare missen och dundrade in ledningsmålet på nick från boxen efter ett fint inlägg signerat Nils Nilsson.

Rynninge var tvungen att försöka sig på en slutforcering i matchens slutminuter men slutforceringen resulterade i stora ytor för Gefle att kunna kontra på och bortalaget var mycket nära att sätta spiken i kistan i slutet genom skott av Tanda och Fernandes. Men matchens andra mål lyste med sin frånvaro i en annars chansfylld tillställning åt båda hållen.

Slutresultatet blev en 0-1 vinst till Gefle IF.

Målskyttar Gefle IF
(74´) Grace Tanda, Assist: Nils Nilsson

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF
77’ Nilsson ut, Fernandes in
77’ Ranera ut, Berggren in
83’ Rojas ut, Ejerblad in