Matchrapport Edsbyns IF – Gefle IF FF, Svenska Cupen
2018-05-16

Det blev en stabil 1–0 seger för damerna som under onsdagskvällen spelade Svenska Cupens första omgång mot Edsbyns IF. Wilma Ullströms långskott seglade över målvakten i minut 18 och det resultatet stod sig matchen ut.

Gefles tränare Tomas Axlund sa inför matchen att tålamod och tryggt bollinnehav var två nyckelord för att lyckas i matchen och det var de orden som till stor del präglade den första halvleken. Gefle var offensiva i inledningen och skapade chanser både på fasta situationer och under spelets gång. I minut 18 överraskade Wilma Ullström Edsbyns målvakt med ett skott utifrån och bollen seglade in i målet. Med en 1–0 ledning fortsatte Gefle att spela med stort tålamod och kunde rulla runt i backlinjen både en och två gånger, när laget väl gick till anfall kom de runt på både höger och vänster sida.

• Vi har ett stort bollinnehav, men har lite för bråttom med den avgörande passningen där Edsbyn står upp bra och tvingar oss till misstag, säger Axlund.

Edsbyn inleder den andra halvleken med hemmalagets hetaste målchans i och med en frispark strax utanför straffområdet i minut 46 men bollen räddas av Gefles målvakt Tilda Keisu. Gefle var sånär att utöka till 2–0 när Elin Björklund i minut 81 skickar in bollen till Lina Bälin men stolpen stod i vägen och minuter senare blåste domaren av matchen. Seger i matchen innebär avancemang i Svenska Cupen, motstånd ännu oklart.

• Känslan är att vi har bra kontroll i den andra halvleken även om det aldrig blir riktigt lugnt med spelare som Amanda Källström och Camilla Daza Torres på planen. Vi hanterar ändå matchavslutningen på ett bra sätt och vi är väldigt glada åt att vara klara för Svenska Cupens andra omgång, avslutar Axlund.

Extra beröm till Lee Winroth och Wilma Ullström.

Härnäst spelar damerna seriematch hemma mot GUSK nu på lördag den 19 maj kl. 13:00, hoppas vi ses då!

Edsbyns IF – Gefle IF FF 0–1 (0–1)

0-1 Wilma Ullström 18´