Matchrapport: Bollstanäs SK - Gefle IF 2-0 (1-0)
2019-06-18

Gefles tuffa bortamöte mot Bollstanäs SK i lördags slutade 2-0 till hemmalaget, Tomas Axlund tar oss igenom matchen.

• Det blev en förväntad matchbild där de har mycket bollinnehav men där vi ändå stod upp bättre i år om man jämför med fjolårets match, jag tycker att vi stundtals har   intentioner till ett eget spel. Eftersom de skapade ett sådant konstant tryck i 45 minuter är det inte så konstigt att de får ett mål med sig efter den första halvleken. Vi försökte blocka ett skott som olyckligt tar på en GIF-spelare, bollen går därefter i en båge över Tilda. Efter målet i första halvlek och vidare in i den andra halvleken fortsätter vi att jobba för att ge oss själva förutsättningar att komma till en kvittering. Vi skapade något frisparksläge och när Clara Engstrand kom in i boxen hade vi ett litet tryck men vi kom till för få chanser för att kunna kvittera. Jag tycker ändå att vi höll ihop det bättre än vi gjort tidigare.

Nu väntar Gefles femte DM-final i följd när laget möter Valbo FF under tisdagskvällen. En match där Axlund hoppas på guld!

• Jag tror på en bra final där vi förväntar oss att Valbo kommer att hantera underlaget på deras hemmaplan på ett bra sätt. Vi har tidigare presterat bra och känner oss trygga med naturgräs och ser fram emot matchen. Vi är i bra form, har full bänk och spelar vår femte raka final, 5/5 sedan vi startade seniorlag. Vi har en bild av hur vi tror Valbo vill spela och känner oss förberedd.  Självklart vill vi ta hem DM-guldet!

Härnäst väntar alltså DM-finalen mot Valbo FF! Idag tisdag 18 juni klockan 19:00 på Åbyvallen, hoppas vi ses där!

Matchfakta: Bollstanäs SK - Gefle IF 2-0 (1-0)
1-0 Malin Elsilä Engdahl 16´
2-0 Ina Burström 80´