Matchrapport: Bodens BK - Gefle IF 1-2 (0-1)

Domare: Tess Olofsson

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Haaranen, Sandlund, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle satte en hög press i början av matchen vilket gjorde att Boden hade svårt att äga bollen och Gefle kunde snabbt befästa spelet på den offensiva planhalvan.

Boden hade några farliga kontringar i den första delen av första halvlek där hemmalaget kom till en del farliga avslut. Men McGuire i Geflemålet gjorde sitt jobb och var med på noterna.

Gefle fortsatte trycka ner Boden och i minut 26 hade Gefle en dubbelchans när Tanda först sköt i ribban inifrån boxen. Den efterföljande returen plockade Faiqi upp strax utanför boxen och sköt ett hårt skott i kryssribban och ut.

Gefle var fortsatt det hetare laget och en till ramträff skulle komma tio minuter innan paus när Faiqi åter igen träffade ramen från ett skott utifrån.

0-1 (42´) Precis innan paus så fick Gefle till slut utdelning på sitt massiva spelövertag. Det genom en straffspark då Rojas klev fram till straffpunkten och med säkerhet placerade in bollen i det vänstra hörnet av målet samtidigt som målvakten slängde sig åt det motsatta hållet.

En del irritation uppstod från båda lagen innan paus och flera gula kort delades ut till båda lagen. Ställningen var 0-1 till Gefle i paus.

Andra halvlek

Denna match var viktig för båda lagen och Boden gjorde två byten i öppningen av andra halvlek för att förändra matchbilden. Och Boden började också halvleken bäst där Gefle blev lite mer avvaktande.

I minut 68 fick Boden en straff efter en fällning i straffområdet. Straffen slogs av Jack Green mot det vänstra hörnet. Men Jake McGuire slängde sig åt rätt håll och stod för en mycket viktig räddning för Gefle.

0-2 (72´) McGuires straffräddning gav Gefle stor energi och bara ett par minuter efter räddningen så kontrade Gefle in 0-2 målet när Rojas passade en fri Tanda som distinkt skickade in bollen bakom Bodenmålvakten.

1-2 (80´) Matchen såg ut att vara över men den sista delen av matchen präglades av stor dramatik när Boden fick en spelare utvisad men trots det direkt efter gjorde ett reduceringsmål efter att Sylvester Simba nickade in ett inlägg från en frispark. Detta gjorde att Boden fick energi till att skapa en slutforcering.

I minut 90 fick Boden sin andra utvisning. Luften gick ur Boden då och Gefle fokuserade mest på att spela runt bollen inom laget och spela bort tiden som var kvar av matchen.

Det blev stor dramatik i matchens allra sista sekunderar när domaren påpekade att McGuire tog för lång tid på sig vid en utspark och dömde då en frispark innanför straffområdet till Boden. Boden lyckades inte få in bollen i den sista frekvensen och Gefle fick efter en rörig avslutning av matchen ändå med sig en 1-2 vinst och alla de 3 poängen.

Målskyttar Gefle IF
0-1 (42´) Isac Rojas, Assist: Grace Tanda
0-2 (72´) Grace Tanda, Assist: Isac Rojas

Gula kort Gefle IF
44´ Isac Rojas
45´ Iu Ranera
45+1´ Adrian Bjelkendal Haaranen
90+1´ Grace Tanda
90+5 Jake McGuire

Byten Gefle IF
82’ Rojas ut, Berggren in
87’ Nilsson ut, Mattsson in