Matchrapport: BK 30 - Gefle IF 2-2 (2-0)
2019-06-12

En stark andra halvlek och två mål av Gefles interna skytteligaledare Ida Pettersson gjorde att damerna kunde ta med sig 1 poäng hem från söndagens bortamatch mot Västerås BK 30.

Det var på ett mycket blåsigt Ringvallen som hemmalaget BK 30 tog ledningen redan efter 1 minut när hörnan från Wilma Hedenström gick raka vägen in i mål. Tuff start för Gefle som dock hämtade sig snabbt och visade med sitt försvarsspel att de ville vara kvar i matchen. Hemmalaget fortsatte att vara offensiva och skapade lägen tack vare sitt balanserade spel där de fyllde på med folk i sina anfall. Offensiven gav BK 30 utdelning och laget gjorde 2-0 efter 20 minuters spel.

2-0 stod sig halvleken ut och till den andra skulle Gefle få med sig vinden. Den viktiga reducering kom i den 65:e minuten när Ida Pettersson nickade in Lee Winroths hörnspark. Reduceringsmålet gav Gefle energi och med nyinbytta fräscha spelare gick damerna för en kvittering. Samma Pettersson lyckades efter 83 minuters spel trycka dit 2-2 till följd av Gabrielle Wågströms långa inkast och Karin Weinachts förarbete.

Efter fulltid plus  7 övertidsminuter blåste domaren av matchen och det kunde konstateras att samtliga mål gjordes i samma bur. En mycket blåsig match där Gefle var väl värda poängen!

• Det känns skönt att vi lyckades vända matchen, dels rent poängmässigt men också mentalt, att vi klarar av att vända ett underläge. 4 poäng på de senaste två matcherna, känslan är att vi vänt den negativa trenden, säger Tomas Axlund.

Härnäst väntar en ny tuff bortamatch när damerna på lördag möter Bollstanäs SK på Bollstanäs IP klockan 14:30!

Matchfakta: BK 30 - Gefle IF 2-2 (2-0)

1-0 Wilma Hedenström 1´
2-0 Ella Gunnarsson 20´
2-1 Ida Pettersson 65´
2-2 Ida Pettersson 83´