Matchrapport: Athletic Eskilstuna - Gefle IF FF

Under torsdagskvällen väntade en tuff uppgift då Gefle gästade topplaget Athletic Eskilstuna. Eskilstuna satte också högsta fart och dominerade bollinnehavet men Gefle gjorde en bra match och var farliga i sina spelvändningar. Det var dock Eskilstuna som skulle ta ledningen när Erasmus bröt igenom och sköt 1-0 till hemmalaget. Gefle repade dock mod och med inbytte Housni och Hjelte så inleddes en intensiv jakt på kvittering. Det skulle dröja enda till sista övertidsminuten innan Gefle fick utdelning då GIF tilldelades en straff. Piotr Johansson satte bollen säkert och matchen slutade oavgjort.

Athletic Eskilstuna - Gefle IF FF 1-1 (0-0)

Avslut: 7-3
Hörnor 8-7
Varningar: 1-0

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Sansara, Floren, Kralj, Lantto, Zhurakhovskyi, Bengtsson (Housni 69`), Johansson, Bergmark Wiberg, Törnros (Hjelte 73`).

Athletic Eskilstuna:

Curci, Kojic, Hodzic, Camara (Jarl 74`), Nnamani, Akpoveta (Markovic 63`), Michel, Rashkaj, Michel, De Oliveira, Erasmus (Ali 81`)

Matchsummering:

1` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång här på Tunavallen!

8` Matchen har inletts något trevande och båda lagen jagar sin första målchans.

9´ På hörna får Eskilstuna matchens första målchans men skottet går över.

10` Adam Bergmark Wiberg får yta att avsluta till höger men Curci i Eskilstunamålet avvärjer skottet.

12` Akpoveta prövar skott men bollen styrs ut av Gefleförsvarare.

15` Hodzic prövar skott utanför straffområdet men Strömberg är med på noterna och räddar.

26` Bergmark Wiberg driver bollen mot mål och försöker nå Zhurakhovskyi med en passning som dock inte når fram utan farligheten rinner ut i sanden.

28` Mycket nära 1-0 för Gefle. Jonas Lantto skär in i straffområdet och når fram till Anton Kralj som dessvärre skjuter utanför.

30` Chanserna duggar tätt nu. Eskilstunas Felix Michel når högst på ett inlägg men nicken räddas av August Strömberg.

45` Kralj når in till Törnros med ett inlägg som dock inte får ordning på avslutet och Curci kan rädda.

46` AFC Eskilstuna tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

55` Alexander Michel tilldelas en varning efter att ha dragit ner Bergmark Wiberg.

58` Eskilstuna tar ledningen när Erasmus sätter fart och sätter bollen välplacerat till höger om Strömberg.

65` Netan Sansara ser ut att kvittera men domaren blåser då AFC:s målvakt blivit nerknuffad. Fortsatt hemmaledning här på Tunavallen.

71` Bergmark Wiberg spelar elegant fram Yassin Housni som försöker prickskjuta in en kvittering men skottet går utanför.

72` Jakten på en kvittering fortsätter när Housni spelar fram Törnros men skottet skjuts utanför.

86` Nnamani blir plötsligt fri i straffområdet men nicken går rakt på Strömberg.

89` Geflespelare når högst på en hörna men nicken går utanför.

90+1` Anton Kralj får chansen att avsluta på volley men skottet går utanför.

90+3` Riktigt nära kvittering när Piotr Johansson gör dubbla snurrfinter och hittar fram till Floren som sånär hittar Geflespelare i straffområdet men AFC får ut bollen till hörna.

90+4` Jesper Floren prövar en cykelspark på hörnan men bollen går tätt utanför.

90+6` Straff för Gefle! Hands!

90+6` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle kvitterar när Piotr Johansson sätter straffen säkert!

90+6`Domaren blåser direkt efter avsparken för full tid!