Matchrapport: Gefle IF – Akropolis 2-3 (0-1)

Domare: Ahmed Al-Kodri
Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Ranera, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Början av matchen inleddes jämnt mellan ett motiverat Gefle och ett avslappnat Akropolis som inte hade något att spela för denna dag.

Gefle startade matchen bra och hade efter 5 minuter bollen i nät genom Isac Rojas. Men målet dömdes dock olyckligt bort för offside för hemmalaget.

Akropolis var tålmodiga i sitt spel och hade tillslut ett bra läge att ta ledningen efter 17 minuter när Victor Söderström fick möjligheten att nicka från nära håll. Jake McGuire räddade upp situationen för Gefle genom att göra en fin räddning. Ett par minuter hade Akropolis ett till skott på mål av Micklas Maripuu men även detta blev resultatlös.

Mål 0-1 Straff Akropolis (43´)
Akropolis började trycka på mer och mer ju längre halvleken led och tillslut kunde inte Gefle stå emot längre när bortalaget tilldömdes en straff efter att Kevin Persson rivit ner en bortaspelare. Gefle blev dubbelt bestraffade då Kevin Persson fick ett rött kort på detta. Straffen sattes säkert av Adhavan Rajamohan som skickade bollen i det högra hörnet av målet medans Jake McGuire gick åt fel håll.

Ett surt slut för Gefle i den första halvleken som slutade 0-1.

Andra halvlek

Andra halvlek startade jämnt. Gefle försökte lista ut hur man skulle luckra upp Akropolis försvar och började äga mer boll mot ett Akropolis som kändes ganska nöjda med sin ledning och behövde bara vänta på rätt läge att kontra in tvåan.

Mål 0-2 Akropolis (63´) Och så blev det också när Adhavan Rajamolan enkelt kunde placera in mål nummer två för gästerna inifrån boxen efter ett anfall på vänsterkanten.

Gefles spelare var frustrerade över detta med tanke på att domaren valt att fria ett antal diskutabla straffsituationer för hemmalaget under matchen.

Tränaren Marcus Bengtsson valde att agera genom att byta in Amadou Kalabane med tjugofem minuter kvar av matchen för att få in mer tyngd på planen.

Mål 1-2 Gefle (73´) Gefle lyckades studsa tillbaka och få kontakt med Akropolis efter en fin snabb kontring där Grace Tanda lyckades nå Isac Rojas med en perfekt passning och han behövde bara vinkla in bollen i nättaket bakom en chanslös målvakt.

Gefle fick mycket energi av detta mål och försökte trycka på för en kvittering. Marcus Bengtsson passade på att byta in ytterligare ny energi i form av Berggren och Fernandes för att få mer tryck i press-spelet.

Gefle hade bra lägen att göra mål i under den sista delen av matchen genom bland annat skott på mål av Sherko Faiqi och Iu Ranera. Men inget av dessa blev lyckade.

Mål 1-3 Akropolis (88´) Istället så tog Akropolis vara på en kontring som ett resultat av Gefles offensiva forcerings ytor bakåt. Lamine Nekrouf stod på rätt ställe vid rätt tidpunkt i boxen och vrickade in bollen i nätmaskorna efter ett lågt inlägg från vänsterkanten.

Mål 2-3 Gefle (89´) Gefle vägrade ge upp trots elva man på planen och direkt efter avsparken så tog inbytte Julio Fernandes vara på en långboll av Isac Rojas och placerade in bollen med ett distinkt avslut vid bortre stolpen.

Avslutningen av matchen blev nervös och spelarna på planen var irriterade men Gefle lyckades inte nå en kvittering. Resultatet blev en 2-3 förlust.

Byten Gefle IF
66’ Haaranen ut, Kalabane in
80’ Ranera ut, Berggren in
83’ Nilsson ut, Fernandes in