Målkalas i omstarten för damerna
2017-07-29

Under fredagskvällen var det dags för omstart i damernas div. 2 efter sommarens uppehåll. Gefle tog emot Ljusne AIK FF hemma på Gavlevallen och matchen slutade 8–1 till hemmalaget.

Gefle fick bästa möjliga start på matchen då laget tog ledningen redan i minut 5 när kvällens måldrottning tillika födelsedagsbarn Lina Bälin satte sitt första mål för matchen - och fler skulle det bli. Innan Lina gjorde sitt andra för kvällen nickade Clara Engstrand in 2–0 till Gefle efter en snyggt slagen hörna av Wilma Ullström. Kvarten senare satte Lina sitt andra för kvällen och 3–0 var ett faktum. Glory Amalaha som gjorde sin sista seriematch innan hon i nästa vecka flyttar till USA för college blev inbytt i minut 30 och gjorde två minuter senare 4–0 till Gefle. Innan den första halvleken tog slut hann Lina Bälin utöka Gefles ledning två gånger om och den första halvleken slutade därmed 6–0 till hemmalaget.

• Vi gör en bra första halvlek där vi både får utdelning på fasta situationer men även gör några fina spelmål. Det är glädjande att se Lina Bälins utdelning och man gläds också med Glory Amalaha som får komma in och göra mål i hennes sista seriematch, säger tränare Tomas Axlund.

I andra halvlek fortsatte Gefle att trycka på och skapade på så vis en hel del heta målchanser men det var Ljusne som gjorde halvlekens första mål via en omställning i minut 47´. Målet förändrade inte matchbilden utan Gefle fortsatte vara det lag med mest bollinnehav.

I slutminuterna utökade Gefle sin ledning först till 7–1 genom Wilma Ullström och några minuter senare till 8–1 genom Anna Björklund. Kort därefter blåste domaren av matchen och Gefle stod som segrare denna fredagskväll.

• Vi kunde inte ha startat hösten på ett bättre sätt, nu tar vi med oss den här goda känslan in i nästa vecka där vi både spelar DM-final och en viktig bortamatch mot Iggesunds IK, avslutar Axlund.

Extra beröm till Lina Bälin, Gabrielle Wågström och Wilma Ullström.

Närmast väntar DM- final på tisdag 1 augusti mot Valbo FF på Gavlevallen kl. 19, hoppas vi ses!

Gefle IF – Ljusne AIK FF 8–1 (6–0)

1-0 Lina Bälin 5´

2-0 Clara Engstrand 10´

3-0 Lina Bälin 25´

4-0 Glory Amalaha 32´

5-0 Lina Bälin 39´

6-0 Lina Bälin 41´

6-1 Malin Norman 47´