Lantto avgjorde med sent segermål
2016-08-05

GIF-AIK 060 230516

Gefle IF stod för en stark laginsats i bortamötet mot Helsingborgs IF på Olympia. Gefle IF vände och vann i slutminuterna av matchen. Johan Oremo nickade in kvitteringsmålet till 2-2 och Jonas Lantto dunkade in segermålet till 3-2.

Förutsättningarna vara klara inför matchen. Viktiga poäng stod på spel och vid vinst skulle glappet minska uppåt. Gefle IF öppnade aggressivt mot Helsingborgs IF och fick en drömstart på Olympia. Johan Bertilsson bröt in från kanten och skruvade in ledningsmålet bakom målvakten Matt Pyzdrowski.

Helsingborgs IF arbetade in sig i matchen efter Gefle IF:s ledningsmål och började skapa målchanser. Jordan Larsson hade ett pressat långskott utanför straffområdet och Adam Eriksson hade en frispark som målvakten Andreas Andersson tippade över till hörna. Helsingborgs IF var på gång efter målchanserna och det skulle inte dröja länge innan kvitteringen kom. Efter en tilltrasslad situation, vid en hörna, damp bollen ner framför Lalawele Atakora som placerade in kvitteringsmålet från nära håll.

Med kvitteringsmålet i målprotokollet och publikens stöd pressade Helsingborgs IF tillbaka Gefle IF i slutskedet av halvleken. Trots bollinnehavet för Helsingborgs IF lyckades hemmalaget inte skapa några målchanser och 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig och en hel del tuffa dueller uppstod. Bland annat varnades Jonas Lantto och Joshua Nadeau för hårt spel. Helsingborgs IF skapade ett par målchanser efter halvtidsvilan och en målchans som stack ut ur mängden var Jordan Larsson som testade Andreas Andersson med en cykelspark. Gefle IF pressade aggresivt och fick ett par omställningslägen som kunde blivit något. Framför allt när Johan Bertilsson vinkades av för offside på ett friläge.

Istället skulle Helsingborgs IF göra ledningsmålet. Nyförvärvet Bradley "Surprise" Lalani skruvade in bollen i bortre hörnet utanför straffområdet. Det var nära att Johan Oremo skulle replikera någon minut efteråt. Efter ett inspel vände Oremo runt och klippte till på volley och Pyzdrowski styrde ut bollen till hörna.

Gefle IF gick för kvitteringsmålet i slutskedet och Johan Oremo lyckades nicka in kvitteringsmålet i den 86:e minuten. Gefle IF lyckades även göra segermålet två minuter senare. Johan Bertilsson spelade fram Jonas Lantto som kom rättvänd utanför straffområdet och Lantto dunkade in segermålet för Gefle IF.