Kryss med mersmak för U21
2017-04-03

U21-laget har ett resultat av varje tecken med tre omgångar in i serien. Efter en förlust och en vinst blev det 1-1 i dagens match borta mot Vasalund.

Det var ett resultat med mersmak för Gefle, man hade ett stabilt försvarsspel matchen igenom och framåt skapade man mängder med chanser men effektiviteten fanns inte där. Framförallt i den andra halvleken var Gefle det bättre laget och det var också då lagets mål kom. Tyvärr hade Vasalund då redan tagit ledningen i matchminut 23.

Första halvleken startade ändå mycket bra för gästerna, under de första tio minuterna så skapade Gefle rejält tryck med mycket målchanser. Målet kom aldrig framåt och istället släppte man alltså ett bakåt, därmed var det underläge i paus.

Den andra halvleken inleddes lika bra som den första och denna gång höll man uppe spelet längre än 10 minuter. Och inte bara det, det resulterade också i mål. Efter att GIF bitit sig fast i ett längre anfall på motståndarnas planhalva kunde Kevin Persson sätta kvitteringen efter att bollen gått snett inåt bakåt till mittfältaren.