Knapp förlust i första träningsmatchen
2017-02-19

FullSizeRenderGefle IF Dam åkte under lördagen till Uppsala och Österängens IP för säsongens första träningsmatch. Gefle inledde matchen mot IK Uppsala F19 (f.d. IK Sirius) starkt, med hög press och bra aktivitet på alla positioner.

- Vi inleder matchen på ett bra sätt, där vi redan efter några minuter skapar riktigt bra målchanser, säger tränare Tomas Axlund.

Gefle gick till halvtidsvila med 1–0 underläge efter mål av IK Uppsala i slutet av första halvlek.

I andra halvlek fick laget återigen upp presspelet och lyckas också kvittera i den 76:e minuten genom Mathilda Henriksson efter ett fint förarbete av Gabrielle Wågström och Clara Engstrand.

Efter målet öppnade matchen upp och båda lagen gick för seger. Det skickliga hemmalaget lyckades i den 88:e minuten göra segermålet via en omställning.

- Jag är nöjd med spelarnas prestationer och periodvis lyckas vi hålla spelet uppe. Nu är vi igång och redan nästa helg väntar ännu ett starkt motstånd avslutar Tomas Axlund.

I helgen åker damlaget upp till Ljusdal för ett träningsläger där de på lördagen den 25/ 2 kommer att möta division 1 laget Ljusdals IF i en träningsmatch med start 14.00.