Johan Oremo lämnar Gefle IF för spel i allsvenska Halmstads BK

Av Malin Rogström
Publicerad 17 juli, 2017

Gefle IF fotboll är överens med Halmstad BK gällande en omedelbar övergång för Gefle IFs forward Johan Oremo.

Under måndagen blev det klart att Gefle IFs mångårige forward, den snart 31-årige Johan Oremo, lämnar klubben för att återigen få möjligheten att spela i Allsvenskan.

-Det är stort för en förening som Gefle IF att få ha haft en så vass målgörare som Johan Oremo med i laget under så många år. Det är med dubbla känslor som vi idag önskar Johan all lycka i Allsvenskan med Halmstad BK. Överenskommelsen med Halmstad är fördelaktig givet föreningens ekonomiska situation, men Johan Oremo är också en skicklig och erfaren fotbollsspelare och en god förebild utanför planen. Sådana lämnar alltid ett tomrum efter sig, säger klubbdirektör Pär Lagerström och fortsätter:

-Vi har haft ett långt och gott samarbete och vår avsikt, som förening, är inte att stoppa trotjänare som Oremo till fortsatt utveckling i karriären, avslutar Pär Lagerström.

Johan Oremo startade sin fotbollskarriär i moderklubben Moheds SK i Hälsingland. Inför säsongen 2007 skrev Johan Oremo sitt första kontrakt med Gefle IF. Han kom med sina 11 mål trea i allsvenskans skytteliga det året. Samma år debuterade han i U21-landslaget och utsågs på Fotbollsgalan till 2007 års nykomling inom svensk fotboll. Johan Oremo A-landslagsdebuterade 13 januari 2008 borta mot Costa Rica med ett inhopp i andra halvlek.

2008 – 2012 spelade Johan Oremo i Djurgårdens IF för att sedan, i februari 2012, återvända till Gefle IF. Säsongen 2015 noterades han för hela 12 mål i allsvenskan och lade sig på en fjärdeplats i allsvenskans skytteliga.

Hittills i år har Johan Oremo gjort 6 mål på 12 matcher för Gefle IF i Superettan.

Gefle IF fotbolls styrelse

För ytterligare information kontakta:

Klubbdirektör Pär Lagerström, tel 076-042 65 65

Herrar

Huvudsponsorer