Johan Holmström till IK Sirius

Av Malin Rogström
Publicerad 14 december, 2018

Efter 19 år i Gefle IF står det klart att fysansvarige Johan Holmström fortsättningsvis kommer arbeta i allsvenska IK Sirius. Johan har under dessa år varit en viktig pjäs i Gefle IFs ledarstab och en stor del i klubbens framgångar under denna period.

Vi ställde ett par frågor om hans tid och vad nya uppdraget innebär.

 

Hur kommer ditt arbete se ut i Sirius?

Jag kommer jobba som fystränare och medverka på merparten av alla träningar samt hemmamatcherna. 

Vi har en ambition att integrera fysträningen mer i fotbollspassen än tidigare.

Hur ser du på din tid i Gefle?

Det är ju först nu sista veckan som man i huvudtaget börjat blicka tillbaka. När man är mitt i det så blickar man bara framåt. Att få ha jobbat ihop med så många olika tränare med olika ledarskap och filosofi har lärt mig mycket.

Vad är ditt bästa minne?

Bästa minnet är ju förstås de två avancemangen till först superettan och sen allsvenskan. Men även premiären på Gavlevallen var magisk.

Vilka spelare som du arbetat med under din tid skulle du säga har haft de bästa fysiska egenskaperna?

Fysisk egenskap i fotboll kan ju vara väldigt olika, t.ex hade Oremo och Bernhardsson en unik återhämtning, Hedlund var grymt stark och Adam B-W är sjukt snabb. Sen vill man ju helst ha alla egenskaperna i en perfekt mix för sin position. Makondele hade det när han var som bäst.

 

Gefle IF önskar Johan stort lycka till med nya uppdraget!

 

Ny fys- och rehabansvarig är klar för Gefle IF och presenteras inom kort. Ambitionen är att Johan kommer finnas med i Gefle IF med en rådgivande roll framöver.

Gefle IF

Huvudsponsorer