Jämna matcher för U-lagen
2017-03-13

U16 Gefle - Dalkurd 1-2
Det här var en fartfylld och jämn match som skulle sluta på sämsta tänkbara sätt för de himmelsblåa. Det var Gefle IF som startade i ett högt tempo och fick matchen precis dit de ville. Laget pressade högt tillsammans och vann bollen ofta. Detta gjorde att de hade ganska nära till mål när de vann bollen och skapade genom det några farliga lägen. Det var dock Dalkurd som tog ledningen i matchen även för att GIF skulle utjämna kort därefter genom Ian Norberg-Jansson som tryckte in en mycket fint slagen frispark från Viggo Rogström. Andra halvlek orkade inte GIF riktigt hålla ihop sitt lag och Dalkurd kunde ta över spelet. Dalkurd var det bättre laget i andra halvlek men det såg ut att sluta 1-1. Både i övertag i halvlekar och så även i matchen tills Dalkurd fick hörna i den tredje övertidsminuten.

U17 Djursholm - Gefle 2-2
Gefle IF kom med tre raka förluster till denna match mot Djursholm som hade bra chans att vinna gruppen vid vinst i denna match. Djursholm började matchen med mer bollinnehav än Gefle men det skulle ändras. GIF lyckades skapa några otroligt farliga målchanser i första halvlek men bollen ville inte hitta nätmaskorna. Det hela drogs till sin spets när Gefle träffade stolpen varpå returen studsade ut mitt framför målet vid en ensam GIF-spelare. Med målvakten slängd mot stolpen skulle bara bollen skjutas i men den sköts på en egen spelare och studsade ut. När lagen gick till halvtid hade Djursholm en 1-0 ledning. Gefle jobbade mer som ett lag i andra och spelade modigare i både anfallsspelet och försvarsspelet. 1-1 målet var väldigt fint där Gefle tog sig runt på högerkanten och spelade en passning snett inåt bakåt till Simeon Kabongo som placerade bollen med bredsidan i första krysset. 1-2 målet kom också för Gefle vid en omställning där Adrian Runald frispelade Michael Keflom som kom springande från höger och avslutade kyligt mellan benen på målvakten. Detta gjorde att Djursholm som behövde vinna forcerade för att få in bollarna. De lyckades också efter en hörna att nicka in 2-2 med ca 10 min kvar. Matchen var nära att sluta i eufori när Simeon Kabongo blev frispelad från halva planen men blev avblåst för offside.

U19 Hammarby - Gefle 3-0
Gefle IF hade möjlighet till gruppseger och semifinal i Göteborg vid segrar i de två sista matcherna. De drömmarna skulle dock bli skrotade men det dröjde väldigt länge innan det skulle bli klart. U19 åkte till Årsta IP med ett lag där flera spelare gjorde sin första start för säsongen. Matchen spelades mot Hammarby som bollförande lag och de gjorde även 1-0 efter 20 minuter. Hammarby fortsatte att äga bollen under matchen men resultatet stod sig så matchen och gruppsegern var fortfarande inom räckhåll. I den 88:e minuten gjorde Hammarby 2-0 och då släcktes lågan hos GIF. Hammarby hann också göra 3-0 på tilläggstid innan domaren blåste av. Detta resultat gjorde att Hammarby vann gruppen och får åka till Göteborg. Gefle IF U19 spelar mot AIK i sista gruppspelsmatchen på lördag.