Inför Umeå FC - Gefle IF
2019-06-02

Dags för match igen i Division 1 Norra då Gefle åker till Umeå för match mot Umeå FC. Avspark kl 17.30 och matchen sänds på Mittmedia.

Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Bengtsson inför matchen:

Hej Marcus! Det blev vinst mot Team TG i torsdags! Hur skulle du beskriva matchen?

• TG startar energifyllt och bearbetar vår backlinje med med bra löpningar i djupled. I det egna bollinnehavet var vi lite otydliga och fick som följd lite hackigt spel. Men allt eftersom så arbetar vi oss in i matchen och får bra betalt i presspelet samtidigt som vi skaffar oss bättre relationer i anfallsspelet. Vi har några omställningslägen som är nära att resultera i målchans samt en omställning som Isac Rojas avslutar men TG:s målvakt gör en fin räddning.
I första halvlek får även jobba hårt mot TG:s långa inkast samt några farliga frisparkar och hörnor. Som en följd av ett bra försvarsarbete på fasta situationer så kan vi ställa om efter en hörna och Melvin avslutar en fin kontring på bästa sätt.
Strax innan paus lyckas vi profitera på en vunnen bollen centralt i banan och göra 2-0 genom Isac Rojas.
I andra halvlek så har TG mycket boll samtidigt som vi försvarar oss väldigt bra och de flesta attacker stannar framför backlinjen.
 Matchen får lite mer nerv när TG gör 2-1 på ett skott utifrån som touchar på en spelare och ändrar riktning. Vi uppträder trots det lugnt och jobbar på med ett bra försvarsspel samt att vi har några vassa lägen när TG går fram med fler spelare.
 Sammanfattningsvis så är vi nöjda med försvarsarbetet. Samt att vi tog tillvara på de möjligheter som uppstod. Det är något som vi kanske inte lyckats lika bra med tidigare under säsongen.

Hur är känslan i laget nu efter 2 vinster i rad?

• Bra! Vinster och goda prestationer stärker som sagt laget, föreningen och individen.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Umeå FC. Vad är eran bild av Umeå FC?

• Umeå FC har presterat på en hög nivå från starten av serien. De har radat upp imponerande 5 raka vinster innan sviten tog slut mot Karlslund i senaste omgången. Det finns både gott om rutin från div 1 men även från spel på högre nivå.
    Laget besitter mycket kvalitet och de spelar avslappnat med gott självförtroende.

Hur ska ni arbeta för att kunna vinna matchen?

• Precis som tidigare så behöver vi klara av att försvara oss kollektivt på högsta nivå, samt att klara av det individuella försvarsspelet.
Umeå har en centrallinje som är väldigt aggressiva och fysisk och där behöver vi kavla upp ärmarna och ta kampen.
    I anfallsspelet så kommer det krävas än mer beslutsamhet och att vi är väldigt noggranna med att komma till avslut.

Schemat denna vecka är tight, hur har ni planerat upp träningen?

• Vi är ledig dagen efter matchen mot TG och tränar på lördagen. Det är en klurig period med många matcher på kort tid samt att två av matcherna kräver många timmar i buss. Det innebär att vi inte kan belasta spelarna speciellt mycket på lördagens träning utan det blir ett lågbelastande pass.

Hur ser truppen ut inför söndag?

• Julio drog på sig sin 3:e varning och missar matchen. Gällande Albin och Frej så får vi avvakta morgondagen innan beslut tas.