Inför Umeå FC – Gefle IF

Av Linda
Publicerad 16 oktober, 2021

Hej Mehmet! 2-2 mot Hammarby TFF. Analyser av matchen?

-En match vi driver kraftigt, mot ett lag som är bättre än deras tabelläge indikerar. Vi ger dock bort bollen 2 gånger på mittplan, och straffas följaktligen också med 0-2 underläge i halvtid. Starkt att hämta hem poäng från att ha legat under med 0-2.

Var i spelet behöver nivån höjas för att ta 3 poäng istället för 1?

-Jämnhet. Vi behöver vara jämnare över 90 minuter, då har vi alltid poängchans mot samtliga lag i denna serien. Likväl mot Umeå. 

Hur skulle du beskriva nästa motståndaren Umeå som lag?

-Umeå FC är som klubb, och som lag rätt solida. Ett lag som föregående år spelade Superettan. Man klappar sällan igenom helt och hållet under matcherna och har majoriteten av säsongen haft tabellpositionen 3-5. Det kommer bli en tuff utmaning.

Nyckeln för att störa Umeå och ta 3 poäng?

-Nycklarna är många. Vi måste fokusera på att själva hålla en bra hastighet med bollen, samt arbeta extremt lojalt i defensiven. Det är två lag som kvalitetsmässigt ligger nära varandra. Små detaljer kommer avgöra. 

Hur har träningsveckan sett ut annars?

-Bra träningsvecka, känns som vi växlat upp lite på slutet. Både i intensitet och hunger. Många spelare som känns heta. Hoppas dem kan visa det i matchen mot Umeå. 

Truppstatus?

-Emin Gadzo ej med i sviterna av sin hjärnskakning mot HTFF. Nisse Nilsson skadad. Samt långtidsskadade Christoffer Ericsson och Nils Eriksson ej med. 

Matchen borta mot Umeå FC spelas på lördag kl 13.00 och visas på SportExpressenPlay samt Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Text: Markus Löf

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer