Inför Trelleborg: Ny tuff bortamatch väntar

Av Gefle IF
Publicerad 18 juni, 2017

Gefle spelar imorgon den näst sista matchen innan Superettan tar ett sommaruppehåll. Mycket hemmastarka Trelleborg väntar på Vångavallen nere i de sydligaste delarna av landet. Gefles tränare Poya Asbaghi ser framemot matchen och tror på lagets offensiv.

Hur ser förberedelserna ut?

Vi tränar idag och flyger ner imorgon. Det är väldigt skönt att slippa bussresan, jag har själv gjort den tidigare.

Vad har du för tankar kring Trelleborg?

De är ju otroligt hemmastarka och de förlorar inte många matcher där hemma. (Inga hemmaförluster i år, 3 under fjolåret, reds anm.). De är ju ett starkt lag som har spelare av hög supperettakvalité på alla positioner. Framförallt offensivt så finns det många starka namn i forwardsparet Jönsson – Islamovic samt Pode och Jovanovic där bakom. Jag tror också att de var ett av de lag som inför säsongen hade en tydlig målsättning att vara ett topplag.

Vad har ni pratat om i ert egna spel?

Det finns många grejer i vårt arbetssätt som vi måste utveckla. I anfallsspelet vet vi att vi kan såra Trelleborg och vi måste vara bättre i det än mot Degerfors. Främst vill få till fler spelvändningar, vi fick egentligen bara till en mot Degerfors och då fick Florén ett bra skottläge i straffområdet.

Hur är läget i truppen?

Det är en del som saknas, Ljungberg är inte tillgänglig, Lohikangas har vart sjuk hela veckan och är osäker på spel. Även Hjelte saknas och Gussman sen tidigare.

Är du inte på plats i Trelleborg så följer du matchen via appen Gefle IF Live eller via Cmore.

Herrar Livekanalen

Huvudsponsorer