Inför: Söderhamns FF – Gefle IF

Av Gefle IF
Publicerad 23 augusti, 2016

Söderhamn

Det har blivit dags för omgång två i Svenska Cupen. Division 2-klubben Söderhamns FF står för motståndet. Vinnaren i matchen går vidare till gruppspelet.

Som ett avbrott i Allsvenskan väntar cupmatch mot Söderhamns FF på Helsingehus Arena. Söderhamns FF ligger på en sjätteplats i division 2 Norrland och tog sig vidare till omgång två efter seger över Kubikenborgs IF.

– Det är en viktig match för klubben. Det är en bra försäsong som står på spel och att få de tävlingsmatcherna på vårkanten, säger tränaren Thomas Andersson och fortsätter:

– Vi behöver fokusera på vår prestation och vårt spel. Oavsett vilka vi möter, vart matchen spelas eller vilken tävling.

Gefle IF har tre raka matcher utan förlust i Allsvenskan. Något som är glädjande.

– Om vi på förhand hade sagt att vi hade tagit fem poäng på de tre senaste matcherna, då hade de flesta varit rätt så nöjda. Det är ett okej facit men den senaste prestationen är vi inte nöjda med. Där fanns det flera saker som kunde gjorts bättre för att förtjäna segern, säger Andersson.

Efter cupmatchen väntar några dagar innan nästa bortamatch. Då reser Gefle IF till huvudstaden för match mot Djurgården på Tele2 Arena.

– Vi behöver fokusera på oss själva, göra bra träningar och förberedelser för att genomföra varje match så bra som möjligt, säger han.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jens Portin, Samuel Gussman, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Simen Rafn, Joshua Nadeau, Albin Lohikangas, Kwame Bonsu, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, York Rafael, Jacob Hjelte, Johan Oremo, Dioh Williams.


Matchfakta:

När: Onsdag 24 augusti
Avspark: 19:00.
Plats: Helsingehus Arena.

Webbsändning: Tidningen Helahälsingland och C More sänder matchen från Helsingehus Arena.

Länk:
http://www.helahalsingland.se/fotboll/svenska-cupen-herr/onsdag-18-45-se-soderhamn-gefle-i-svenska-cupen-har

 

 

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer