Inför Östers IF – Gefle IF

Av Klara Axlund
Publicerad 11 augusti, 2017

Gefle tränade under fredagsförmiddagen ett fotbollspass innan laget under dagen reser ner till Småland för att imorgon möta Östers IF på Myresjöhus Arena i Växjö. Inför matchen pratade vi med Gefletränaren Poya Asbaghi för att höra hur tankarna går inför bortamötet.

Poya, återigen kort träningsvecka, vad har ni hunnit prata om?

Det är såklart tufft att spela tre matcher på sex dagar och därför har vi pratat om att det blir som en sista kraftansträngning den här veckan innan vi får betydligt mer tid till nästa match mot Trelleborg. Det gäller för oss att samla kraft eftersom vi kommer att möta ett lag som inte ger något motstånd någonting gratis.

Vad kommer att bli viktigt i matchen mot Östers IF?

Öster är väldigt duktiga i sina omställningar och det är där de gör flest mål så tar vi bort det från dem har vi alla chanser att gå segrande ur matchen. Det är också ett hårt jobbande lag så det kommer att bli viktigt för oss att jobba minst lika hårt.

Vad kan vi förvänta oss för spel av Gefle?

Som vi visat tidigare att vi är ett variationsrikt fotbollslag som kan spela efter de resurser vi har och efter det motstånd vi möter. Samtliga spelare har blivit mer trygga med boll och mer delaktiga i uppspelsfasen och så vill vi ha det även på matchen imorgon.

Läget i truppen?

Förmodligen kommer varken Igor eller Bajram bli spelklara till matchen men i övrigt är alla spelare tillgängliga.

Matchen spelas imorgon lördag kl. 16:00 på Myresjöhus Arena i Växjö. Kan du inte vara på plats kan du följa matchen på Gefle IF:s Twitter eller i Appen Gefle IF Live.

Herrar

Huvudsponsorer