Inför lördagens träningsmatch

Av Klara Axlund
Publicerad 8 mars, 2019

Efter en matchledig helg förra veckan är det nu dags för damerna att få spela igen när laget imorgon lördag möter Hille IF i en träningsmatch hemma på Gavlevallen klockan 14:30. Vi har snackat med tränare Tomas Axlund om veckan som varit och vad som väntar imorgon.

Tomas, hur har veckan sett ut?

Den har sett bra ut, vi har tränat både fotboll och fys där vi likt en vecka under säsong haft en matchförberedande träning dagen innan match. Vi börjar närma oss seriestart så det känns bra att kunna träna såsom en vecka kommer att se ut framöver.

Vi har under veckan jobbat med att utveckla vårt anfallsspel vilket är något vi kommer att fortsätta med under matchen imorgon.

Stockholmslaget Sätra SK var det tänkta motståndet denna helg, hur kommer det sig att ni istället möter seriekollegan Hille IF?

Sätra fick förhinder och var tvungna att ställa in, därför är vi grymt tacksamma att Hille kan ställa upp! Hille har ett spännande lag och vi ser fram emot att få möta dem imorgon!

Läget i truppen?

Elin Björklund och Ida Pettersson är sjuka och kommer inte till spel, Lotten Fahlberg och Jennifer Wiker är inte heller dem tillgängliga. I övrigt har vi friska och taggade spelare som ser fram emot matchen imorgon. Vi kommer även att fylla på med fyra talangfulla spelare från vårt U-lag.

Träningsmatchen mot Hille IF spelas imorgon lördag den 9/3 klockan 14:30 på Gavlevallen och kan du inte vara på plats följer du resultatet på Gefle IF:s Instagram. 

Damer Damlaget Gefle IF Livekanalen

Huvudsponsorer