Inför Iggesunds IK – Gefle IF

Av Klara Axlund
Publicerad 9 augusti, 2017

Efter att Hälsingland drabbades av ett kraftigt regnväder i förra veckan blev damernas match mot Iggesund flyttad. Matchen spelas därför ikväll på Movallen kl. 19:00 och vi tog inför matchen ett snack med Gefles tränare Tomas Axlund.

Tomas, DM-guld förra veckan, hur tar ni med er den goda känslan in i matchen mot Iggesund?

Vi är självklart glada över DM-guldet och det har givit oss en bra känsla men vi har lämnat det bakom oss nu och väljer istället att fokusera på det vi har framför oss i serien.

Hur har förberedelserna sett ut?

Vi hade mycket bra träningar i förra veckan och efter det sena återbudet om att matchen skulle bli flyttad fortsatte vi på det spåret och har haft även denna vecka bra fokus.

Läget i truppen?

Felicia Sandin är fortfarande inte spelklar efter hennes knäskada och Glory Amalaha har ju sedan tidigare flyttat till USA, annars är alla tillgängliga för spel.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

Vi har under veckan tränat på naturgräs för att bli vana det underlaget till kvällens match och vi kommer därför att anpassa vårt spel lite grann efter underlaget. Det kan bli ett annat typ av spel än hemma på Gavlevallens snabba konstgräs. I övrigt vet vi att Iggesund är ett spelande lag som är i bra form så vi hoppas på en bra match.

 Matchen spelas på Movallen i Iggesund ikväll kl. 19:00. Kan du inte vara på plats kan du följa matchen på Gefle IF:s Instagram.

 

 

Damer

Huvudsponsorer