Inför IFK Luleå - Gefle IF
2021-08-15

Hej Micke! Analyser från Piteåmatchen, vad tyckte du om spelet?

-Vi gör en bra första halvlek tycker jag, vi får med mer spelare in i sista tredjedel och vi har riktigt bra direkt återerövring. Det vi saknar är lite kvalité och tajming på det sista avgörande, sen så blir det en ganska jämn match i andra halvlek där vi skulle ha styrt spelet mer än vad vi gjorde. Sen lite olyckligt så blir det 1-0 till Piteå när vi går bort oss med två spelare och dom får göra mål, sen blir det ju ett jagande och vi går för en kvittering men istället kontrar dom in 2-0. Så klart är en stor besvikelse att vi förlorar.

Hur har denna träningsveckan varit?

-Vi har haft en bra vecka med bra attityd och intensitet, så det ska bli kul med match igen.

Luleå är helgens motstånd. Vad är tankarna inför denna match?

-Tanken är att fortsätta med det vi gör i första halvlek mot Piteå och få ut något av det. Det är den detaljen som vi saknade förra matchen så nu gäller det att se till att spela hela matchen med hög uppmärksamhet.

Vad måste ni göra mot Luleå för att ta poäng. Och göra annorlunda från förra matchen?

-Offensivt måste vi bli bättre i och runt straffområdet och defensivt så behöver vi ha hög uppmärksamhet på deras fasta situationer och omställningar.

Berätta lite om lånet Gustav Nordh från Allsvenska Varberg. Vad får ni i honom?

-Jättekul att få in Gustav, en bra kille och en spelare med sin spets i offensiven. Han går att använda på många offensiva positioner.

Truppstatus?

-Christoffer Ericson och Nils Eriksson är skadade. Theo Hansemon är avstängd.

Matchen borta mot IFK Luleå spelas kl 15.00 och visas på SportExpressenPlay och GD samt AB.

Text: Markus Löf