Inför IF Sylvia - Gefle IF lör 31 augusti
2019-08-30

Imorgon åker herrlaget till Norrköping för bortamatch mot IF Sylvia. Matchen börjar kl 16.00 på Östgötaporten och förra mötet lagen emellan slutade med en 2-0 seger till Sylvia.

Markus Löf fick i vanlig ordning en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Hur skulle du analysera den senaste matchen mot Umeå FC som slutade 1-2?

• I eget försvarsspel så är vi starka kollektivt och har Umeå framför och utanför vårt lag och i yttersta ytterzon. Det leder till att Umeå har en del boll men i prioriterade ytor utifrån matchplanen i första halvlek. När vi vann bollen så hade vi stundtals goda kontringsmöjligheter och Nisse har ett skott i stolpen efter en bra spelvändning. I perioder är vi inte tillräckligt beslutsamma i eget bollinnehav vilket gav oss för korta anfall.
    Inför andra halvlek pratar vi om att vara mer beslutsamma och att de flesta situationer som blev svår för oss var när Umeå fick återerövra bollen efter eget bolltapp.
    Vi har ett bra driv från att andra halvlek drar igång. Vi är beslutsamma i både presspelet och eget bollinnehav. Som en följd av att vi är mer framåtlutade så vinner vi bollen och Graces dras ner vilket leder till utvisning.
    Efter utvisning så får laget en mer energi och vi spelar ett bra anfallsspel och det bedrivs djupt inne på Umeås planhalva. Vi är metodiska och bearbetar Umeås låga försvarsspel med 9 utespelare på ett bra sätt.
    Vi skapar ett rejält tryck och har några riktigt bra avslut med Grace, Iu och Adrian. Tillslut så får vi avsluta ett riktigt fint anfall med att Iu nickar in 1-1.
    I matchens absoluta slutskede så uppstår en situation där en rad aktioner tillslut gör att vi får försvara i obalans och det blir straff.

Vad har du för förväntningar på den kommande bortamatchen mot Sylvia?

• Sylvia är ett väldigt hemmastarkt lag och det är bara Akropolis, Umeå FC och Karlstad BK i serien som har lyckats vinna hittills på Östgötaporten, alltså de lag som ligger topp 3 i serien.
    Vi förväntar oss att möta ett väldigt skickligt lag individuellt och med stort tålamod i sin speluppbyggnad. I deras anfallsspel så fyller de på med många spelare och har ett varierat djupledsspel.
    De har varierat under hösten mellan att spela en backlinje med 5 försvarare och en backlinje med 4. Det återstår att se hur de gör i matchen mot oss.
    Oavsett formation så kommer vi behöva en stor dos av tålamod och koncentration i eget försvarsspel. I vårat eget anfallsspel så behöver vi ta tillvara på de chanser som uppstår i kontringsfasen samt att bedriva ett metodiskt anfallsspel djupt på Sylvias planhalva.

Vad är nycklarna för att ta 3 poäng i denna matchen?

• För att ge oss själva chansen att ta 3 poäng så behöver vi visa upp samma mentala och fysiska styrka som vi visat under höstens omgångar.
    Vi behöver även upprepa samma höjd på prestationerna både individuellt och kollektivt som vi gjort de 3 senaste matcherna.

Känslan i laget?

• Laget och individen är väldigt besvikna över förlusten sist. Vi är alla överens om att vi gör en väldigt bra match mot ett väldigt bra lag i spelets alla skeenden och det ger oss en god känsla trots resultatet.
    Vi vill alltid göra allt för att ta 3 poäng nästkommande match och dra lärdomar av tidigare matcher oavsett resultat.
    Vi har haft en bra träningsvecka med bra glöd, fart och kvalitet.