Inför: Hammarby – Gefle IF

Av Gefle IF
Publicerad 28 maj, 2016

Foto Christer Norin

Viktiga poäng står på spel under söndagen. Gefle IF möter Hammarby på Tele2 Arena i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Efter en tuff vårsäsong, med fem poäng inspelade och sex raka förluster, avslutas vårsäsongen på söndag. Gefle IF reser till Stockholm för bortamötet med Hammarby. Ett lag, som likt Gefle IF, har haft en tuff vårsäsong och ligger på 14:e plats i tabellen med tio poäng inspelade.

– Det är en viktig match för båda lagen och det vore väldigt skönt att ta poäng i den matchen. Jag känner igen mig i deras utveckling under våren och Hammarby har haft oflyt i vissa matcher, säger tränaren Roger Sandberg.

Hammarby toppar däremot publiktabell – både borta och hemma – och har stort stöd av sina supportrar. Något som märkas, då närmare 25 000 biljetter är sålda för stunden på Tele2 Arena.

–  I och med deras start och missnöjet på slutet, så är det viktigt att stå emot i inledningen. Kan vi få ett resultatet att spela på kan det bli hård press på hemmaspelarna, säger Sandberg.

Både Gefle IF och Hammarby kommer söndagens match med förluster. Gefle IF förlorade mot AIK medan Hammarby förlorade mot IFK Göteborg. Trots förlusten mot AIK var spelet positivt.

– Det var en uppryckning men rent spelmässigt var vi minst lika bra mot Örebro trots resultatet. Fram till forceringen i slutet släppte vi till tre målchanser och de gjorde ett mål. Vi hade själv ett antal bra målchanser men vi måste bli mer effektiva. Det är små marginaler, säger Sandberg.

Truppen: Emil Hedvall, Mattias Hugosson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Robin Nilsson, Anders Bååth, Adrian Bjelkendal Haaranen, Samuel Gussman, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Andreas Andersson, Simen Rafn, Simon Skrabb, Kwame Bonsu och Johan Oremo.


Matchfakta:

När: Söndag 29 maj.
Avspark: 15:00
Plats: Tele2 Arena.

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer