Inför Gefle IF – Västerås BK 30 lördag 14 september

Av Malin Rogström
Publicerad 13 september, 2019

Imorgon lördag 14 september tar Gefle IFs damer emot Västerås BK 30 på Gavlevallen. Matchstart kl 13.00. GIF-redaktionen ställde ett par frågor till huvudtränare Tomas Axlund inför matchen.

Hej Tomas. Hur har förberedelserna sett ut i veckan?

  • Vi har tränat på som vanligt efter matchen mot Hille i lördags. I början av veckan hade vi många sjuka och lätt skadade, men nu ser det bättre ut och vi kommer att ta ut en stark trupp inför matchen mot BK 30.

Vad tar ni mer er från matchen i Hille?

  • Framförallt hoppas jag på att vi tar med oss energin och ett ökat självförtroende. Vi tar viktiga poäng varje helg nu och kommer att göra allt för att vinna imorgon.

Hur ser du på motståndarna?

  • BK 30 är ett ungt och mycket välutbildat lag som spelar en offensiv och framåtlutad fotboll. Vi lyckades ta en poäng på bortaplan trots att vi knappt fick låna bollen under den första halvleken, och det var starkt att få med en pinne hem till Gävle den dagen. Imorgon kommer det handla om att hantera deras skickligaste spelare och att vara mycket noggranna i defensiven. Offensivt vill vi äga mera boll än på bortaplan i våras och med ett större bollinnehav hoppas vi kunna skapa ett högre tryck mot dem och inte bara förlita oss på kontringar.

Läget i truppen?

  • Josefine Blom kommer inte till spel, i övrigt är alla uttagningsbara och laget tas ut efter kvällens träning

 

Damer

Huvudsponsorer