Inför Gefle IF - Umeå FC lör 24 aug kl 15.00
2019-08-23

Dags för hemmamatch igen då Umeå FC kommer på besök, med avspark imorgon lördag 24/8 kl 15.00 på Gavlevallen.. Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Förra helgen mötte ni Sandvikens IF borta och det blev förlust. Vad är dina analyser från matchen?

• Inom loppet av 10 minuter så har Sandviken gått upp i en 2-0 ledning efter mål på hörna och en kontring efter att vi har slagit en hörna.
    Det är ett scenario som är väldigt svårt att bända över till egen fördel mot ett av seriens formstarkaste lag.
    Trots den inledningen så behåller vi lugnet och följer matchplanen. Det finns alltid en överhängande risk att en sådan inledning leder till att lag spricker isär blir frustrerat och motståndarna gör 3-0 och stänger matchen.
    Efter cirka kvarten spelad så tar vi oss in bakom Sandvikens backlinje och har ett antal genombrott och avslut på mål, samtidigt som vi försvarar bra och är kompakta.
    I andra halvlek så jobbar vi till oss en gynnsam matchbild och skapar tryck mot Sandviken och får in fler bollar i straffområdet.
    En kvart in i halvlek så får vi utdelning när Grace Tanda gör 2-1. Det ger extra energi till oss och vi bibehåller trycket. I och med att vi trycker på så blir vi lite mer sårbara defensivt men Jake och backlinjen håller oss kvar i matchen.
    I 80:e minuten så gör vi ett trippelbyte och ändrar om i balansen ordentligt för att göra 2-2. Vi skapar ett ganska bra tryck utan att det blir målchans. I Matchens 88:e minut så ställer Sandviken om och på efterföljande inkast så nickar de in 3-1.
    I matchens sista spark så gör även Sandviken 4-1 på kontring.

Vilka lärdomar tar ni med er från matchen?

• Vi lär oss otroligt mycket av alla matcher. Dyra läropengar i den här matchen men nödvändigt.
    Vi är väldigt besvikna över att resultatet till slut blir 4-1. Det ger en bild som inte helt matchar med hur matchen såg ut.
    Jämför vi den här matchen mot vårens möte så tycker jag att vi presterar på en högre högsta nivå.
    Under slutskedet av matchen så behöver vi uppfylla våra roller trots trötthet och viljan att gå framåt.

Nästa match är en klurig match mot Umeå FC hemma på Gavlevallen. Hur går dina tankar inför denna match?

• Vi är i en period då tuffa utmaningar avlöser varandra. Av omstartens 4 första omgångar så har vi ställts mot 3 lag som har kvalplatsen till SE inom räckhåll.
    Nu möter vi det lag som för tillfället ligger på just kvalplats bakom Akropolis.
    Umeå har imponerat sett över hela säsongen med jämna prestationer med genomgående hög kvalité. Vi förväntar oss en väldigt tuff utmaning mot ett av seriens absoluta bästa lag.
    Umeå spelar med mycket tålamod i deras speluppbyggnad och har spelare i ytterzon som håller hög klass, det kryddat med några rutinerade centrala spelare som är fysiskt starka. Målskyttet är utbrett mellan flera spelare som har matchvinnande egenskaper.

Hur har träningsveckan sett ut? Är det något ni har fokuserat extra på under veckan?

• Vi har haft en normalvecka med analys av Sandviken i måndags, följt av träning. I tisdags jobbade vi med ett overloadpass med fokus på försvarsspel. Ledig onsdag och sedan ägnar vi torsdag och fredag åt förberedelser inför Umeå.

Vad blir nyckeln för att kunna ta poäng eller vinna denna match tror du?

• Det gäller att ha fokus på arbetsinsatsen, arbetssättet och sin egen roll för att skapa goda möjligheter för matchens alla 90+ minuter.
    Det blir väldigt viktigt för oss, inte bara i den här enskilda matchen, utan även att vi går in i seriens avslutande skedde med goda möjligheter och starka prestationer.