Inför Gefle IF - Sylvia söndag 19 maj kl 16.00
2019-05-17

Dags för hemmamatch igen på Gavlevallen då Gefle tar emot Sylvia kl 16.00 på söndag 19 maj. Senaste hemmamatchen vann Gefle mot Boden med 3-0 efter tre mål av Grace Tanda och inför 604 åskådare. Ta med en vän och hjälp laget till ny hemmaseger!

Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Förra helgen spelade ni 1-1 mot Karlslund på bortaplan. Vad har du för analyser kring den matchen?

• De inledande 10 minuterna har vi lite bekymmer med Karlslunds speluppbyggnad och blir något utspridda som följd. Vi korrigerar lite och får därefter en bättre matchbild.
    Vi skapar några väldigt bra chanser i första halvlek och kan bearbeta Karlslund i anfallsspelet samtidigt som vi har bra balans i försvarsarbetet.
    Andra halvlek inleder vi energifyllt och vi försvarar oss bra och kompakt. Vi tar ledningen med 1-0 efter en god period på ett inspel där vi har bra bemanning i boxen. Efter 1- 0 så försvarar vi oss bra och har egentligen inga farliga chanser mot oss. Vi är däremot inte tillräckligt bra i vårt eget bollinnehav och har för korta anfall. Det leder till att vi får försvara oss lågt med mycket folk i egen box. Till slut så gräver Karlslund fram en hörna i 92:a minuten som resulterar i 1-1.

Överraskade Karlslund er på något sätt?

• Nej vi hade sett flertalet av deras senaste matcher och visste att det skulle vara en utmanande match både individuellt och kollektivt.

Ni hann under veckan också med att spela DM match mot SAIK som slutade 2-2 och förlust efter straffläggning. Vad har du att säga om den matchen?

• Vi valde att matcha ett rent U19 lag mot SAIK. Melvin, William, Måns och Nahom från A-lagets trupp var med och spelade som alla räknas som juniorer utifrån ålder. Utifrån truppens storlek, skadeläge samt matchandet under slutet av april, i maj och början av juni så valde vi den vägen. För de spelare som tillhör A-truppen var det väldigt viktiga minuter att få inför framtiden.
    Totalt sett så var det en nyttig erfarenhet och lärdom för U19 spelarna att få spela en match med mer fysisk karaktär än de är vana vid. Det kommer spelarna och föreningen ha nytta av på längre sikt.

Nu väntar match mot Sylvia hemma på söndag. Vad vet ni om Sylvia?

• Vi möter ett formstarkt Sylvia som har stått för bra prestationer och har imponerat med ett smart och fartfyllt anfallsspel. Tittar man på deras senaste resultat så har de 1 förlust på de senaste 5 matcherna. Hela 15 gjorda mål under dessa matcher är imponerande. Värt även att notera är att förlusten under denna period var mot Carlstad United med 3-2.
    Med det sagt så kommer vi behöva vara väldigt noggranna och koncentrerade i försvarsarbetet. Vi behöver även klara av längre perioder av försvarsspel. I anfallsspelet så vill vi fortsätta jobba vidare med att skapa genombrott och jobba hårt för att de ska kunna omsättas till målchanser och mål!

Hur har A-lagets träning sett ut denna vecka?

• Sist vi hade en träningsvecka med möjlighet att jobba med fysisk utveckling var efter Rynninge, efter det har vi haft ett tätt schema där vi bara kunnat jobba med att bibehålla form.
    Vi har nu äntligen fått möjlighet till en ”normalvecka” med två träningsblock, ett block med fokus på fysisk utveckling och ett taktiskt block.