Inför Gefle IF – Örgryte IS

Av Malin Rogström
Publicerad 14 oktober, 2017

Match igen och vi besöker Göteborg för match mot Örgryte! Örgryte kommer till matchen med en bra form och en tuff bortamatch väntar för tränare Asbaghis mannar. Vi pratade med Poya och frågade honom hur man förberett sig inför kommande match!

Ni har haft lång förberedelsetid innan kommande match. Har träningsveckan varit bra?

Vi har haft ett par dagar ledigt med tanke på att det kan bli en extra lång säsong i år, och att vi behöver ha fräscha och utvilade spelare. Det har varit bra för oss med en ordentlig träningsvecka, något vi inte kunnat ha så ofta nu på hösten då det varit tätt matchande. Vi har kunnat jobba med våra grundprinciper och liknande saker som man inte alltid hinner när det är kort till nästa match. Vi avslutar veckan med matchförberedande träningar innan måndagen.

Örgryte är obesegrade i fem raka matcher, vad ska ni göra för att vinna?

Det är ett lag som efter tränarbytet har gjort justeringar som gjort att de spelar med mer självförtroende än tidigare. De har bra spelare på varje position som är ett av seriens starkaste hemmalag. Samtidigt är vi höstens formstarkaste lag och även om vi har respekt för Örgryte, betyder det inte att vi kommer anpassa oss för mycket till dem. Vi tror på det vi gör och har alla förutsättningar för att vinna matchen.

Hur är läget i truppen?

Alla är friska utom Hjelte som det är lite frågetecken på, annars är alla spelklara och fräscha.

Matchen spelas på Gamla Ullevi klockan 19.00 den 16 oktober. Kan du inte vara på plats i Göteborg sänds matchen på TV4 Sport. Vi liverapporterar även matchen via vår Twitter och genom appen Gefle IF Live. Nu kör vi!

Gefle IF Herrar Livekanalen

Huvudsponsorer