Inför Gefle IF – Norrby IF

Av Gefle IF
Publicerad 9 september, 2017

Efter en period med många bra resultat och prestationer ställs imorgon Gefle IF mot Norrby hemma på Gavlevallen. Matchen är av stor tabellmässig betydelse, Norrby befinner sig nämligen på platsen framför GIF i tabellen och vid hemmaseger imorgon så tar sig Gefle upp ovanför kvalstrecket.  Tränare Poya Asbaghi är ödmjuk inför ett lurigt motstånd.

Efter två stabila bortasegrar vänder ni hem till Gavlevallen, känslan i truppen lär vara på topp?

Absolut är det så men samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften. Vi är förberedda och vet att varje match i Superettan lever sitt eget liv. Norrby har en sylvass offensiv som vi måste se upp för.

Ja, vad har du för tankar kring motståndet. De gör mycket mål framåt men har samtidigt släppt in flest i serien.

Norrby är likt många andra nykomlingar ett lag som jobbar hårt och de jobbar lika hårt nu i omgång 23 som de gjorde i omgång 1. Men som sagt så har de framförallt sin styrka i offensiven där de har spelare som håller hög Superettanklass i Savolainen och Ståhl.

Ajeti har kommit in otroligt bra i ert spel och gjort fyra mål på lika många matcher, dessutom har målen tillkommit på liknande sett. Vad säger du om er egen offensiv?  

Bajram vet sin uppgift och har också levererat mål direkt vilket inte är lätt att göra när man kommer till ett nytt lag. Han är ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje och det hoppas jag att han är imorgon också.

Hur är läget i truppen i övrigt?

Den är näst intill helt skadefri så det ser väldigt bra ut. Någon enstaka spelare har känningar men resten är helt friska.

Ta med en kompis och kom till Gavlevallen imorgon söndag klockan 15 för att heja fram Gefle upp ovanför kvalstrecket.Om ni mot förmodan inte kan vara på plats och stötta så sänds matchen på C More Sport och liveuppdateras som vanligt på vår Twitter och genom appen Gefle IF Live.

Gefle IF Herrar Livekanalen

Huvudsponsorer