Inför Gefle IF FF – Malmö FF

Av Malin Rogström
Publicerad 23 februari, 2018

Första tävlingsmatchen hemma ska spelas och svenska mästarna Malmö FF kommer på besök. Tränare Johan Mjällby fick svara på några frågor om kommande match och lagets form.

En bra match senast mot IF Brommapojkarna trots förlust, vad tar ni med er från den?

– Det var ett klart fall framåt i jämförelse med Bragematchen. Det jag ville se mot Brommapojkarna var en bättre karaktär, disciplin och försvarsspel och det tycker jag verkligen att jag fick se. Vi följde matchplanen och alla gav sitt yttersta. Vi måste dock fortsätta utveckla vårt offensiva spel när vi ligger lägre i planen.

Hur har ni förberett er, hur har träningsveckan sett ut?

– Mycket går igen som innan matchen mot Brommapojkarna, vi är medvetna om att Malmö kommer ha mycket boll och det är viktigt med ett bra försvarsspel. Vi möter Sveriges bästa lag och måste tänka på det, samtidigt som inte inte får visa respekt bara därför. Vi måste visa disciplin och en stor gruppkänsla för att nå resultat.

Läget i truppen?

– Netan har börjat stegra sin träning vilket är positivt. Florén har känningar i låret och vi låter honom få den tid han behöver för det, vi får se om han är med på söndag.

Matchen spelas 25/2 klockan 15.00 på Gavlevallen, ta chansen att se Gefle IF på hemmaplan! Kan du inte vara på plats för att stötta laget sänds den via C Mores websändningar, matchen liverapporteras även via vår twitter och appen Gefle IF Live. Varmt välkomna till Gavlevallen!

Gefle IF Herrar Livekanalen

Huvudsponsorer