Inför Gefle IF – Assyriska FF

Av Linda
Publicerad 4 juni, 2021

Hej Micke! Under förra veckan så blev matchen mot Piteå uppskjuten. Har det varit bra eller dåligt att ha ett uppehåll från seriespel tycker du?
– Lite både och tycker jag för det kändes som vi började hitta tillbaka lite till vårt spel, så då vill man ju spela på. Men nu har vi fått landa lite från våran start och hunnit sammanfatta och tittat lite mer på hur starten varit och analyserat den.


Vad har ni fokuserat på
Sandlund träningarna?
– Vi försöker alltid att förhålla oss till att träna på så som vi vill spela och det är ju alltid en balans på vad av sakerna vi vill jobba mer med när vi närmar oss match och bestämma vad vi kanske ska trycka lite extra på.


Det trillade in 3 poäng mot Sylvia efter vinst med 4-3. Vad har du att säga om matchen?

– Väldigt skön seger så klart, lite lik många matcher vi spelat hittills. Vissa saker i spelet gör vi jättebra och vissa delar måste vi höja oss i.


Assyriska är nästa motstånd. Er bild av dom?

– Assyriska är en nykomling som har tagit en del skalper och vi torskade även mot dom på försäsongen, så det blir en tuff match är jag säker på. Dom har en del väldigt bra offensiva spelare som vi måste se upp med.


Nyckeln för att vinna? 

– Just det att ha koll på deras offensiva spelare. Sen så är det ett lag som är skickliga i sitt kontringsspel, så vi måste ha hög uppmärksamhet dom gångerna dom vinner bollen.


Känslan inför matchen?

– Jättekul igen med match och otroligt roligt att det nu öppnas upp för publik! Det ska bli jättekul att våra supportrar får komma och att vi får jobba tillsammans i matchen.


Truppstatus?

– Tim Markström, Christoffer Ericson och Nils Eriksson är inte tillgängliga.

Matchen mot Assyriska spelas kl 18:00 på Gavlevallen.

Text: Markus Löf

Gefle IF

Huvudsponsorer