Inför: Falkenbergs FF – Gefle IF

Av Gefle IF
Publicerad 20 augusti, 2016

090716-013

Falkenbergs FF vann förra matchen med 1-2 på Gavlevallen. Nu har Gefle IF chansen att ta revansch när lagen drabbar samman på Falkenbergs IP under söndagen.

Gefle IF fick med sig en poäng i hemmamatchen mot serieledarna IFK Norrköping. Trots flera målchanser slutade matchen mållöst på Gavlevallen.

– Laget jobbade väldigt hårt och höll nollan. Vi gav oss chansen på ett bra sätt i den matchen. Det är sådana prestationer som behövs göra hela vägen ut och det var bra att laget visade upp den karaktären, säger tränaren Thomas Andersson.

Förutom poängen höll Gefle IF nollan för andra gången denna säsongen. Något som var glädjande.

– Både i Helsingborgs- och Norrköpingsmatchen har vi fått ner farten på motståndarna på ett bra sätt. Vårt försvar, strax utanför straffområdet, har varit svårt att ta sig igenom och motståndarna har inte fått lika mycket tid som tidigare, säger han.

Det var bara för några veckor sedan som Gefle IF tog emot Falkenbergs FF på Gavlevallen. Den matchen vann Falkenbergs FF med 1-2 efter sen vändning. Nu är den matchen historia och lagen ska ställas återigen mot varandra.

– Det är ny match och ny bra prestation som måste genomföras. Vi måste ha totalt fokus på oss själva. Om det skulle bli en revansch så hade det var trevligt, säger Andersson.

Truppen: Andreas Andersson, Viktor Frodig, Jesper Florén, Simen Rafn, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Jacob Ericsson, Joshua Nadeau, Albin Lohikangas, Jonas Lantto, Anders Bååth, Kwame Bonsu, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Simon Skrabb, Dioh Williams, Jacob Hjelte.


Matchfakta:

När: Söndag 21 augusti
Avspark: 17:30.
Plats: Falkenbergs IP.

 

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer