Ineffektiviteten fällde U19
2017-04-09

Trots en bra offensiv insats blev det idag förlust för Gefle med 3-1 i dagens bortamatch på Behrn Arena i U19 Allsvenskan. Hemmalaget Örebro var bättre på att sätta dit chanserna och kunde ta med sig alla tre poängen.

ÖSK tog tidigt ledningen på straff och GIF fick jobba i uppförsbacke i stort sett hela matchen. Trots att gästerna startade matchen bra och tog sig fram till flera bra lägen så hamnade man alltså i underläge i 11e minuten.

Hela första halvleken var jämn och ett oavgjort i paus hade inte varit orättvist, närmast kvittering kom Gefle precis innan pausvilan. På ett inspel från höger fick Anthony Osario en bra träff från nära håll och kvitteringen såg ut att vara ett faktum, då fick istället Örebromålvakten upp en arm och gjorde en monsterräddning.

Gefle inledde också den andra halvleken fint men fick återigen ett tidigt mål mot sig. Därmed blev uppförsbacken allt brantare och poängen svåra att nå. I andra hade GIF mer boll än i första och fortsatte skapa chanser men man hade under hela matchen problem att förvalta sina chanser.

En reducering kom ändå efter att Alexander Lundström smugit in från sin yttermittfältsposition och fick bollen i ytan mellan mittfältet och backlinjen. Med ett välplacerat skott utanför straffområdet satte han   2-1. Närmre än så kom tyvärr inte Gefle trots att man fortsatte spela bra. Istället kunde alltså hemmalaget göra ytterligare ett mål och förlusten var ett faktum.