Imponerande premiärseger för U19
2017-04-02

Gefles juniorer inledde igår säsongen på bästa sätt med en 4-1-seger mot Vasalund hemma på Gavlevallen. Ett välorganiserat förvarsspel och blixtsnabba kontringar var segerreceptet i premiären.

Trots de stora siffrorna så var det smånervöst spel i inledningen från hemmalaget. Passningsspelet satt inte och man gjorde enkla tekniska misstag som öppnade upp en del chanser för Vasalund. Efter 15 minuter så släppte knutarna och GIF kunde skapa chanser med sitt snabba anfallsspel som ofta avslutades med inlägg. 1-0 kom också på ett inlägg från höger som vänstermittfältare Lucas Eliasson kunde förvalta på bortre stolpen. Efter ledningsmålet rullade det på för Gefles del och både mål nummer två och tre kom innan domaren blåste för halvtid. 2-0 på hörna och trean efter ytterligare en kontring som avslutades med ett inlägg.

Andra halvleken fortsatte i samma stil som den första. Gästerna hade mest boll men skapade få chanser och GIF kunde kontra. Tack vare ett mycket bra försvarsspel kunde man hålla Vasalunds bollinnehav framför sig och inte inne i laget. Hemmamålvakten Ryan Slater fick bara ett fåtal gånget visa sin kapicitet, bland annat på en farlig nick efter hörna som han avvärjde snyggt.  Relativt tidigt i den andra kunde också anfallaren Anthony Osario göra 4-0 och de tre poängen var definitivt klara, för även om Vasalund fick in ett reduceringsmål så blev det aldrig spännande.

Tränare Jonas Andersson var nöjd att börja säsongen med en seger,

En prämiär är alltid speciellt så det var extra skönt med seger idag. Även om det bara är tre poäng som står på spel så tror jag det beteyder lite mer för truppen att få börja med en seger.