Hümmet tvåmålsskytt när Gefle vann
2017-08-10
170417 Gefles Deniz HŸmmet infšr fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Gefle spelade under onsdagskvällen hemmamatch när Varbergs BoIS kom på besök till Gavlevallen och efter två mål av Deniz Hümmet vann Gefle matchen med 2–0.

I inledningen av matchen växlade lagen mellan att vara bollförare och det skapades inga större målchanser för något av lagen. Halvlekens bästa chans för Gefle skulle istället komma efter 25 minuter spelade när Christian Ljungberg fick chansen på frispark strax utanför straffområdet. I samband med frisparken blev Gefles lagkapten Jonas Lantto tvungen att avbryta matchen på grund av sparken i ansiktet som orsakade den fasta situationen. Byttes in gjorde René Makondele.

Varbergs hetaste målchans under den första halvlek kom i minut 40 men Gefles målvakt August Strömberg gjorde en fin räddning och Varberg fick med sig en resultatlös hörna innan domaren blåste av den första halvleken.

Gefle bytte i halvtid in Adam Bergmark Wiberg mot Jens Portin för att bli mer offensiva, vilket gav resultat. I matchminut 55 gjorde Gefle 1–0 efter ett snyggt avslut av Deniz Hümmet. Bytet i halvtid gav enligt Gefles tränare Poya Asbaghi ett offensivt tryck och fler vinklar i anfallsspelet.

• Adam och Deniz skapade tillsammans ett tryck mot Varbergs backlinje vilket öppnade upp ytor för exempelvis Christian och Piotr med flera, säger Asbaghi.

Asbaghi berättade under presskonferensen efter matchen att han upplevde den andra halvleken som väldigt låst och av den anledningen hade båda lagen svårt att komma till några riktiga målchanser. Gefles tränare är därför nöjd att laget utnyttjade de få omställningsytor som gavs.

• Jag är extremt nöjd över vår inställning och moral men framförallt att vi tog vara på de få omställningsytor som gavs mot ett Varberg som annars inte bjuder på ytor.

Innan domaren hann blåsa av matchen gjorde Deniz Hümmet sitt andra för kvällen när han placerade in 2–0 bakom Varbergs målvakt Joakim Wulff. Förarbetet gjordes av Adam Bergmark Wiberg som efter matchen blev hyllad av Gefles tränare.

• Jag är jättenöjd över att Adam fick en sådan framträdande roll i 2–0 målet efter att ha jobbat mycket i det tysta och inte riktigt fått betalt för hans arbete.

Nu väntar träning och återhämtning innan Gefle på lördag kl. 16:00 möter tabelltrean Östers IF borta på Myresjöhus Arena.

Gefle IF – Varbergs BoIS 2–0 (0–0)

1-0 Deniz Hümmet 55´

2-0 Deniz Hümmet 90´