Hjelte nickade GIF vidare i Svenska Cupen
2016-08-24

Söderhamn

Gefle IF är vidare till gruppspelet i Svenska Cupen efter seger över Söderhamns FF. Jacob Hjelte slängnickade in matchens enda mål, framspelad av debutanten York Rafael, i mitten av den första halvleken.

1081 åskådare hade tagit sig till Helsingehus Arena för att bevittna Söderhamns FF mot Gefle IF i omgång två av Svenska Cupen. Publiken fick se ett offensivt Gefle IF - med debutanterna York Rafael, Albin Lohikangas och Simen Rafn från start - ta kommandot från start och skapa mänger av målchanser under den första halvleken.

Söderhamns FF:s målvakt, Simon Elgh, svarade för ett flertal fina räddningar. Framför allt när Anders Bååth avlossade ett pressat skott utanför straffområdet. I den 20:e minuten fick Elgh till slut kapitulera. Debutanten York Rafael hittade Jacob Hjelte som slängnickade in ledningsmålet i straffområdet. Söderhamns FF förlitade sig på omställningar men kom aldrig till några klara målchanser. Förutom ett par fasta situationer som målvakten Emil Hedvall plockade ner.

Den andra halvleken blev inte lika händelserik som den första halvleken. Gefle IF hade fortsatt kommando i matchen men Söderhamns FF stod upp bättre i försvarsspelet. Målvakten Simon Elgh fick ändå svara för ett par räddningar. York Rafael och Johan Bertilsson hade varsitt avslut från nära håll men Elgh höll tätt.

Söderhamns FF hade svårt att komma till några farliga målchanser men chansen skulle komma i slutet av matchen. Martin Elffors var ytterst nära att placera in kvitteringsmålet utanför straffområdet men Emil Hedvall räddade. Istället kunde Gefle IF hålla undan och vinna med 1-0. Vinsten innebär att Gefle IF kommer att spela gruppspelet i Svenska Cupen nästa säsong.

Söderhamns FF - Gefle IF 0-1 (0-1)

0-1 (24') Jacob Hjelte.

Domare: Mohamed Nablsi.

Publiksiffran: 1081.

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall – Simen Rafn, Anton Lans, Joshua Nadeau, Jacob Ericsson (Jens Portin 73') – Albin Lohikangas, Anders Bååth (Robin Nilsson 63'), Kwame Bonsu – Jacob Hjelte (Johan Bertilsson 73'), Dioh Williams, York Rafael.

Ersättare: Andreas Andersson, Martin Rauschenberg, Jens Portin, Samuel Gussman, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, Johan Oremo.

Söderhamns FF - Gefle IF x-x (0-1)

Gefle IF:s startelva:

Emil Hedvall – Simen Rafn, Anton Lans, Joshua Nadeau, Jacob Ericsson – Albin Lohikangas, Anders Bååth, Kwame Bonsu – Jacob Hjelte, Dioh Williams, York Rafael.