Hemmaförlust mot Hammarby
2016-07-30

INFÖR - HIF

Gefle IF åkte på sin andra raka förlust när Hammarby gästade Gavlevallen under lördagen. Hammarby vann med 0-2 efter ett tidigt ledningsmål av Philip Haglund och ett straffmål av Kennedy Bakircioglu.

Inför 5884 åskådare tog Gefle IF emot Hammarby på ett regnigt Gavlevallen. Matchinledningen präglades av mycket kamp och hårt spel mellan lagen. Men det var Hammarby som presenterade sig först i målprotokollet när Philip Haglund placerade in ledningsmålet i den 10:e minuten. Kennedy Bakircioglu slog en djupledsboll på Philip Haglund som placerade in bollen högra hörnet. Det var även nära att Haglund utökade ledning några minuter senare men målet vinkades bort för tufft spel på Andreas Andersson.

Gefle IF hade svårt att etablera något offensivt spel under den första halvleken - förutom ett par inlägg och hörnor som skapades - men Johan Oremo hade ett pressat långskott som Ögmundur Kristinsson styrde ut till hörna. Hammarby kopplade greppet efter ledningsmålet och i den 33:e minuten utökade Bakircioglu till 2-0 på straff. Andreas Andersson fällde Philip Haglund och domaren Stefan Johannesson blåste straff.

Med 0-2 i ryggen skönk Hammarby ner i försvarsspelet i inledningen av den andra halvleken och Gefle IF kunde etablera ett par anfall men utan att skapa några farliga målchanser. Istället hittade Hammarby tillbaka till sitt spel från den första halvleken och skapade ett par farliga målchanser. Bland annat 0-1-målskytten Philip Haglund som hade en farlig nick vid en hörna och Arnór Smárason hade ett pressat långskott.

Gefle IF gick ner på en trebackslinje i slutet av matchen och försökte forcera in ett reduceringsmål. Hammarby försvarade tätt och Gefle IF lyckades inte skapa något utan Hammarby gick segrade ur matchen med 0-2 på Gavlevallen.