GIF-förlust trots bra prestation
2016-05-07

INFÖR - elfsborg

Gefle IF föll med 0-2 mot IF Elfsborg på Borås Arena under lördagseftermiddagen. Trots en bra prestation kunde IF Elfsborg inte rubbas och Gefle IF åkte på sin tredje raka förlust.

På ett soligt Borås Arena inför 6016 åskådare tog IF Elfsborg emot Gefle IF. Två lag som kom till matchen med olika formkurvor, men det var inget som syndes i matchinledningen som var spelmässigt jämn. Gefle IF hade första avslutet på mål efter sju minuter när Dioh Williams hittade Johan Bertilsson utanför straffområdet. Bertilsson vände runt och försökte skruva in bollen men målvakten Kevin Stuhr Ellegaard räddade.

IF Elfsborg arbetade in sig i matchen efter tio minuter och hade ett par instick och inlägg som Andreas Andersson plockade. Men i den 21:a minuten fick IF Elfsborg utdelning. Emir Bajrami hittade Lasse Nilsson med ett instick inne i straffområdet och Nilsson placerade bollen under Andreas Andersson.

Gefle IF kom tillbaka efter ledningsmålet och skapade ett par hörnor. Johan Oremo hade två nickar - en hård nick utanför stolpen och en nick rensade Adam Lundqvist undan - men utan resultat. Istället gick IF Elfsborg till halvtidsvilan med en 1-0-ledning.

Gefle IF öppnade den andra halvleken piggt och Johan Oremo fick en jättechans att kvittera i den 54:e minuten. Via ett inlägg från Simon Skrabb nådde bollen fram till Dioh Williams på bortre stolpen. Williams spelade bakåt till Oremo som fick ingen bra träff på bollen och Jörgen Horn rensade undan på mållinjen.

IF Elfsborg utökade ledningen genom Simon Hedlund istället. Efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet studsade bollen fram till Simon Hedlund som placerade bollen under Andreas Andersson. IF Elfsborg skapade fler chanser efter målet. Lasse Nilsson hade ett skruvat skott som Andreas Andersson styrde ut till hörna och Viktor Prodell hade en nick över målburen.

En strimma av hopp tändes när Johan Bertilsson nickade in Simon Skrabbs inlägg men domaren Johan Hamlin blåste för knuff i ryggen. Gefle IF försökte etablera något tryck i slutet av matchen men IF Elfsborg höll undan och vann.

IF Elfsborg - Gefle IF 2-0 (1-0)

1-0 (21') Lasse Nilsson.
2-0 (58') Simon Hedlund.