GIF-förlust i målrik match
2016-05-02

gif 11 1

Gefle IF föll i en målrik tillställning mot IFK Göteborg på Gavlevallen. Gefle IF hade en 2-1-ledning efter den första halvleken, men IFK Göteborg vände underläget till 2-6.

På ett soligt Gavlevallen tog Gefle IF emot IFK Göteborg inför 3151 åskådare. Det blev en tempostark och händelserik inledning, där IFK Göteborg fick en drömstart på matchen. Efter ett par halvchanser från gästerna kom ledningsmålet i den 9:e minuten efter ett snöpligt självmål.  Jakob Ankersen dribblade in från högerkanten och med ett hårt inlägg touchade bollen Jens Portin och in i mål. Tio minuter senare hade även Tobias Hysén en farlig slängnick inne i straffområdet men bollen strök Emil Hedvalls vänstra stolpe.

Gefle IF var något tillbaka tryckta efter IFK Göteborgs rivstart, men Gefle IF arbetade sig ur pressen längre in i halvleken. På en snabb omställning kom Gefle IF:s kvitteringsmål genom Dioh Williams i den 25:e minuten. Dioh Williams dribblade bort två IFK Göteborg-försvarare inne i straffområdet och placerade in bollen i stolproten bakom John Alvbåge.

Matchbilden jämnade ut sig i slutet av halvleken, där IFK Göteborg hade lite mer bollinnehav mot ett kompakt Gefle IF. Men återigen på en snabb omställning kom ledningsmålet för Gefle IF. Johan Bertilsson hittade Dioh Williams inne i straffområdet. Williams nådde högst i straffområdet och med placerad nick dalade bollen bakom John Alvbåge.

IFK Göteborg rivstartade den andra halvleken och var nära på att kvittera efter bara några minuter. Jacob Ankersen hade två farliga målchanser - framför allt en volleyträff i ribban utanför straffområdet - men kvitteringsmålet genom Martin Smedberg-Dalence i den 57:e minuten. Smedberg-Dalence styrde in bollen efter en hörna.

IFK Göteborg kopplade greppet efter kvitteringsmålet skapade ett flertal målchanser. Målskytten Smedberg-Dalence hade en skruvad frispark som Emil Hedvall plockade, Tobias Hysén sköt över från nära håll och Mads Albaek sköt högt över inne i straffområdet. Till slut kom även ledningsmålet för IFK Göteborg i den 70:e minuten. Jakob Ankersen placerade in bollen inne i straffområdet efter inspel från Smedberg-Dalence. Jakob Ankersen utökade även till 2-4 minuten efter när Ankersen dribblade in från högerkanten och placerade in bollen i högre hörnet bakom Emil Hedvall. Sju minuter senare kom även 2-5 genom Tobias Hysén från nära håll i straffområdet.

Gefle IF försökte komma tillbaka efter målen men hade svårt att etablera något tryck mot IFK Göteborg. Tvåmålsskytten Dioh Williams hade ett bra skottläge utanför straffområdet men Williams skruvade bollen utanför målburen. Istället utökade IFK Göteborg till 2-6 genom Patrik Karlsson Lagemyr, vilket blev slutresultatet på Gavlevallen.

Gefle IF - IFK Göteborg 2-6 (1-2)

0-1 (9') Självmål.
1-1 (25') Dioh Williams.
1-2 (40') Dioh Williams.
2-2 (57') Martin Smedberg-Dalence.
2-3 (70') Jakob Ankersen
2-4 (71') Jakob Ankersen
2-5 (78') Tobias Hysén.