Gefledamerna gick segrande ur toppmötet
2017-05-20

Efter vinsten i DM-semifinalen mot IK Huge fick damerna några dagars vila innan det var dags för seriespelets fjärde omgång. Gefledamerna mötte under lördagen Valbo FF hemma på Gavlevallen där det tillslut blev 4–0 för hemmalaget.

Matchinledningen blev den bästa tänkbara då en friställd Mathilda Henriksson gjorde Gefles 1–0 mål redan i den första minuten. Inledningen av matchen präglades av Gefles tidiga ledningsmål vilket gjorde att hemmalaget kunde ta kommandot i matchen. Samma Henriksson gjorde även Gefles 2–0 mål i minut 41´ Forwarden var även inblandad i lagets tredje mål när hon snyggt passade snett inåt bakåt till Wilma Gavlén som kunde lägga in bollen i mål innan domaren blåste av den första halvleken.

• Första målet blir viktigt för oss då spelet inte riktigt stämmer i delar av den första halvleken säger tränare Tomas Axlund.

I andra halvlek fortsatte Gefle vara det bollförande laget men Valbos unga talanger kunde trots detta skapa ett farligt läge där Valbos bästa spelare Demi Pierre sköt strax utanför. Annars var det Gefle som skapade de farligaste målchanserna. Inhopparen Clara Engstrand gjorde Gefles sista mål för dagen när hon efter en djupledsboll satte 4–0 i den 69: onde minuten. Återstående minuter av matchen kontrollerades av Gefle och matchen slutade därmed 4–0.

• Jag är glad över prestationen då många spelare bidrar till de tre poängen. Vi är inne i en tuff period med tre viktiga matcher på åtta dagar och jag är därför glad över spelarnas förberedelser och prestationer, avslutar Axlund.

Extra beröm till Gabrielle Wågström, Lise-Lotte Ronnerfors, Mathilda Henriksson och Elin Bälin.

Nästa match i serien spelas borta mot Stensätra IF torsdag 25 maj kl. 19:00.

Gefle IF – Valbo FF 4–0 (3–0)

1-0 Mathilda Henriksson 1´

2-0 Mathilda Henriksson 41´

3-0 Wilma Gavlén 44´

4-0 Clara Engstrand 69´