Gefledamerna avslutade våren på bästa sätt!
2017-06-30

Gefledamerna avslutade vårsäsongen på bästa sätt då de vann bortamatchen mot Edsbyn med 7 bollar.

Gefle tar kommandot direkt i matchinledningen där laget utnyttjar ett av Gabrielle Wågströms erkänt långa inkast och Jessica Westrin håller sig framme och gör det viktiga 0-1 målet. Laget fortsätter att ligga på och visar upp en varierande offensiv där målchanserna avlöser varandra. Det ska dock dröja till den 23:e minuten innan man lyckas få in bollen bakom en storspelande Emmy Persson i hemmaburen, och föga överraskande ligger även denna gång Gabrielle Wågström bakom Clara Engstrands 10:e mål för säsongen. Gefle fortsätter att trycka på och detta föranleder fasta situationer där Gefle gör 2 mål till innan domaren blåser av den första halvleken.

• Vi får en mycket bra start på matchen och den starten präglar sedan hela den första halvleken. Vi bemästrar Edsbyns omställningsspel och det ger oss själva möjlighet att anfalla, säger tränare Tomas Axlund.

Matchklockan står sedan på 48 minuter då Elin Bälin sätter en snygg frispark bakom Emmy Persson. Gefle utför ett antal byten i den andra halvleken där samtliga ersättare visar prov på goda individuella fotbollskunskaper och de bidrar till en bra avslutning av matchen. Laget fortsätter sin offensiv men ett vilt kämpande Edsbyn med Marie Karsbo i spetsen gör att matchen slutar 0-7.

• Jag är mycket glad åt vår prestation i denna svåra bortamatch. Vi pratade på förhand om att göra en fokuserad sista prestation innan sommarvilan och det gör vi verkligen. Jag är också mycket glad åt den utdelning vi får på fasta situationer i matchen, säger Tomas Axlund

Det är en mycket bra laginsats som lägger grund till det goda resultatet med lite extra beröm till innermittfältarna Elin Bälin och Ebba Gavlén samt ersättaren Elin Björklund

Nästa match för damerna spelas fredagen den 28:e juli hemma på Gavlevallen där laget tar emot Ljusne AIK.

Edsbyns IF - Gefle IF 0-7(0-4)

0-1 Jessica Westrin 3`

0-2 Clara Engstrand 23`

0-3 Wilma Gavlén 28`

0-4 Jessica Westrin 45`

0-5 Elin Bälin 48`

0-6 Frida Larsson 84`

0-7 Clara Engstrand 88`