Gefle vände och vann mot Norrköping
2016-06-29

INFÖR - IFK N

Gefle IF mötte på onsdagskvällen IFK Norrköping i en träningsmatch på ABB Arena i Ludvika. Trots två tidiga mål av Norrköping lyckades Gefle vända och vinna matchen med 3-2.

Norrköping satte full fart från start och gjorde 1-0 redan efter åtta minuter. En passning i sidled i straffområdet och avslut från nära håll av Christoffer Nyman. 2-0-målet kom redan fem minuter senare genom Sebastian Andersson som nickade in ett kort inlägg. Efter den tuffa starten spelade Gefle upp sig något men 2-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken var jämnare och med en timme spelad fick Gefle utdelning för sitt slit när Simon Skrabb blev fälld och straff dömdes. Martin Rauschenberg slog säkert bollen i mål till vänster om målvakten. Efter drygt 80 minuters spel kom också kvitteringen då nyss inbytte Kwame Bonsu spelade i djupled till Simon Skrabb som avslutade i mål. Gefle pressade på för att avgöra matchen och i den sista minuten spelade Jonas Lantto fram en fristående Johan Bertilsson som från vänster i straffområdet placerade in bollen i det bortre hörnet.

IFK Norrköping – Gefle IF 2-3 (2-0)

1-0 (8´) Christoffer Nyman

2-0 (13´) Sebastian Andersson

2-1 (60´) Martin Rauschenberg (straff)

2-2 (81´) Simon Skrabb

2-3 (90´) Johan Bertilsson

Gefle IF:s startelva: Emil Hedvall - Jacob Ericsson, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jens Portin - Johan Bertilsson, Robin Nilsson, Anders Bååth, Jonas Lantto - Dioh Williams (Kwame Bonsu 79´), Simon Skrabb

Ersättare: Albin Lohikangas, Anton Lans, Tshutshu Wa Tshakasua, Abdul Basit Adam, Kwame Bonsu, Samuel Gussman, Adrian Bjelkendal Haaranen, Andreas Andersson